Σπύρος Ντούγιας: Ο 10χρονος ηθοποιός μιλά στο Mothersblog.gr για όλα όσα του αρέσουν

Ο μικρός ηθοποιός που υποδύεται τον Τσάρλι στο μιούζικαλ «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» στο EMBASSY Theater μιλά αποκλειστικά στο Mothersblog.gr.

Μαργαρίτα Νικολάου
Σπύρος Ντούγιας: Ο 10χρονος ηθοποιός μιλά στο Mothersblog.gr για όλα όσα του αρέσουν

Είδαμε την παράσταση με τον ταλαντούχο, Σπύρο Ντούγια, που υποδύεται τον υπέροχο Charlie στο μιούζικαλ «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» και μας μίλησε για τα ενδιαφέροντά του, για τον χαρακτήρα που υποδύεται και την αγαπημένη του λιχουδιά.

Ο Σπύρος Ντούγιας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου του 2013 και από το 2019 άρχισε την υποκριτική. Τον έχουμε δει στις ταινίες «Πρίγκιπας της Φωτιάς», «Κουραμπιέδες από χιόνι» και στις σειρές «Αν ήμουν πλούσιος» και «Άγριες Μέλισσες» όπου τον λάτρεψαν και οι τηλεθεατές. «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» στο EMBASSY Theater είναι η πρώτη θεατρική παράσταση που συμμετέχει και όπως φάνηκε και από την κουβέντα που είχαμε μαζί του, είναι κατενθουσιασμένος που είναι μέλος αυτής της όμορφης ομάδας.

spiros-ntoygias-1.jpg

Ως μαμά παιδιού, που έχει ασχοληθεί με το θέατρο, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένα παιδί, που του αρέσει το θέατρο και η υποκριτική γενικότερα. Γνωρίζω όμως και όλα όσα κερδίζει ένα παιδί μέσα από αυτή την ενασχόληση. Υπομονή, ενσυναίσθηση, αυτοπεποίθηση, θάρρος, πειθαρχία είναι μερικά από όλα εκείνα, που ένα παιδί, μπορεί να μάθει από το θέατρο.

Θέλοντας να μάθω περισσότερα για αυτόν τον ταλαντούχο νεαρό -και πολλά υποσχόμενο- ηθοποιό μίλησα μαζί του και έμαθα αρκετά πράγματα για εκείνον που δεν γνώριζα. Όπως για παράδειγμα ότι εκτός από ηθοποιός θέλει να γίνει και αθλητής.

Διαβάστε και εσείς την απολαυστική συνέντευξή του παρακάτω.

spiros-ntougias-6.jpg

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι με την υποκριτική;

Από την Αδελφή μου την Άννα, που έκανε διαφημίσεις. Με είχε πάρει μαζί η μαμά μου,
με είδαν και με ήθελαν και εμένα.

Ποια ήταν η πρώτη οντισιόν που έδωσες, σε ποια ηλικία και για ποιο ρόλο;

Ήταν για το σήριαλ «Αν ήμουν πλούσιος», για τον ρόλο του «Φοίβου». Ήμουν 6 χρονών.

Τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτό το επάγγελμα;

Ότι γνωρίζω συνέχεια καινούργιους ανθρώπους και κάνω καινούργιους φίλους.

Σκέφτεσαι να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα όταν μεγαλώσεις;

Μου αρέσει να γίνω ηθοποιός αλλά θέλω να γίνω και αθλητής.

spiros-ntougias-3.jpg

Αθλητής; Σε ποιο άθλημα;

Στίβο, μπάσκετ και χάντμπολ.

Ξέρω ότι οι πρόβες είναι απαιτητικές, το ίδιο και οι παραστάσεις. Πώς τα βγάζεις πέρα με το διάβασμα, τις ώρες και τον χρόνο που απαιτείται να αφιερώσεις στο κάθε ένα ξεχωριστά;

Είναι λίγο δύσκολο αλλά εμένα μου αρέσει. Μπορώ να κάνω τα μαθήματα μου και να παίζω μπάσκετ που μου αρέσει πολύ. Δηλαδή οι γονείς μου, μου έχουν πρόγραμμα (γέλια)

Ξυπνάς το πρωί εύκολα για να πας σχολείο;

Ναι, ξυπνάω αλλά μου αρέσει και να χουζουρεύω. Και το Σαββατοκύριακο που δεν έχω σχολείο χουζουρεύω πολύ.

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» είναι το πρώτο μιούζικαλ που συμμετέχεις ή όχι;

Ναι, είναι το πρώτο μιούζικαλ.

Τι κοινά χαρακτηριστικά έχεις με τον «Τσάρλι» τον χαρακτήρα που υποδύεσαι;

Ο Τσάρλι και εγώ είμαστε εφευρέτες. Ο Τσάρλι είναι κανονικός εφευρέτης, εμένα όμως μου αρέσει να κατασκευάζω και να βρίσκω καινούργιες συνταγές. Φτιάχνω στην αδελφή μου και στους γονείς μου ζεστή σοκολάτα, κέικ σοκολάτας, μπισκότα σοκολάτας, cupcakes κ.α. Ένα θα σας πω, Σο-κο-λα-τα! Αρέσει η σοκολάτα τόσο σε έμενα όσο και την αδερφή μου.

Τι σου αρέσει περισσότερο στην παράσταση;

Ότι μπορώ να τραγουδάω, να παίζω και να χορεύω μαζί.

Γιατί πρέπει να έρθει κάποιος να δει την παράσταση;

Γιατί είναι τέλεια, πολύ ωραία και θα διασκεδάσει όποιος έρθει να τη δει.

spiros-ntougias-8.jpg

Και τέλος, τι εύχεσαι να σου φέρει το 2024;

Να βγει σε Lego η σοκολάτα Willy Wonka και να φέρει υγεία στην οικογένεια μου, σε όλο τον κόσμο και όλα τα παιδάκια να είναι με τις οικογένειές τους.

Γιώργος Φράγκος, Δανάη Τσιρώνη, Γιάννης Βογιατζάκης, Ζέτα Μαστροδούκα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ιουλίτα Μωσαΐδου, Πέτρος Ιωάννου, Σπύρος Ντούγιας, Πέτρος Ξεκούκης, Αρμάν Μενετιάν, Εύα Σταμάτη

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας»

Το θρυλικό μιούζικαλ που έχει συγκινήσει και ενθουσιάσει εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Roald Dahl, το μιούζικαλ “Charlie and the Chocolate Factory” συνδυάζει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Marc Shaiman με στίχους των Marc Shaiman & Scott Wittman.

Ο Γιώργος Βάλαρης, δημιουργός μεγάλων καλλιτεχνικών και εμπορικών επιτυχιών υπογράφει την απόδοση και σκηνοθεσία της παράστασης που θα ανέβει στην επιβλητική σκηνή του «EMBASSY Theater». Η μαγεία και η ατμόσφαιρα του μυθικού εργοστασίου «ζωντανεύει» σε μια μοναδική υπερπαραγωγή με απόδοση στίχων από τον Γιώργο Βάλαρη και την Φαίη Σούκου, σκηνικά από την Άννα Βεσκούκη, κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκορού, μουσική διεύθυνση από τον Ηλία Καλούδη, χορογραφία από τον Mάρκο Γιακουμόγλου, φωτισμούς από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη και ένα επιτελείο ταλαντούχων συνεργατών, καθώς και έναν 30μελή θίασο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο ρόλο του Γουίλι Γουόνκα, τον μικρό Σπύρο Ντούγια στο ρόλο του Τσάρλι, τον Πέτρο Ξεκούκη στο ρόλο του Παππού Τζo, την Άννα Φιλιππάκη στο ρόλο της μητέρας του μικρού Τσάρλι και ζωντανή ορχήστρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved