Η Μαρία Μενούνος έδωσε την καλύτερη συμβουλή στις μαμάδες με νεογέννητα

«Ζητήστε βοήθεια»

Μαργαρίτα Νικολάου
Η Μαρία Μενούνος έδωσε την καλύτερη συμβουλή στις μαμάδες με νεογέννητα

Η διάγνωση του καρκίνου δεν της επέτρεψε να κάνει όλες εκείνες τις προετοιμασίες που ήθελε ή τους εορτασμούς για το μωρό που περίμενε.

Μέσα από το podcast της, Gut Feelings, η Μαρία Μενούνος μίλησε για το πώς βίωσε την προετοιμασία της μητρότητας την ίδια στιγμή που διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Η Μαρία Μενούνος εξήγησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να περάσει πολύ χρόνο γιορτάζοντας τους μήνες πριν έρθει η κόρη της, θυμίζοντας σε όλους τους γονείς ότι δεν είναι μόνο εντάξει, αλλά αναγκαίο, να ζητούν βοήθεια, ειδικά τους πρώτους μήνες.

«Λοιπόν, είχα ένα μοναδικό ταξίδι γιατί δεν μπορούσα να κυοφορήσω το μωρό μου, γι' αυτό ζήτησα τη βοήθεια παρένθετης».

«Και επίσης, παράλληλα βίωνα τον καρκίνο, όπου αφαίρεσαν πολλά από τα όργανά μου και προσπαθούσα να αναρρώσω από αυτό. Και έτσι δεν μπορούσα να κάνω baby shower, δεν έκανα τίποτα από τα παραδοσιακά πράγματα. Ακόμα κι έτσι, ποτέ δεν υπήρξα παραδοσιακός άνθρωπος, οπότε δεν με ενδιέφερε».

maria-menounos-kori-athina.jpg

Ως μαμά για πρώτη φορά, η Μενούνος ζήτησε τη βοήθεια των φίλων τη για πολλά πράγματα. Μεγάλα και μικρά. «Όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μαμά δεν ξέρεις τίποτε. Δεν ξέρεις πώς να βάλεις τον μάρσιπο... Πώς να ξέρεις τι να αγοράσεις; Έχει τόση προετοιμασία. Οπότε ζήτησα βοήθεια!».

«Είπα τους φίλους μου, "Δεν θέλω baby shower party, δεν θέλω τίποτε. Απλά θέλω τη βοήθειά σας. Βοηθήστε με να αγοράσω ό,τι χρειάζομαι. Θέλω ό,τι έχετε χρησιμοποιήσει και εσείς και ξέρετε ότι είναι τέλειο. Αφαιρέστε μου αυτό το άγχος. Και μπορείτε επίσης να περάσετε μια μέρα να τα τακτοποιήσετε; Θα πιούμε κρασί, θα φτιάξω μια πιατέλα με τυριά, απλά σας παρακαλώ ελάτε να με βοηθήσετε". Και έτσι έκαναν και τα πάντα ετοιμάστηκαν και περίμεναν τον ερχομό της κόρης μου!».

«Έτσι δέχτηκα όλη και όποια βοήθεια μπορούσα να έχω» και στη συνέχεια συμβούλεψε τους ακροατές και ακροάτριές της. «Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, ειδικά αν περνάτε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας. Έτσι αν είστε μια νέα μαμά, ζητήστε από άλλες μαμάδες που το έχουν περάσει αυτό, να σας βοηθήσουν. Να κόψουν δρόμο αντί για εσάς!».

https://www.instagram.com/reel/C1KzYUYSbzy/

«Απλά να γνωρίζετε ότι δεν θα ξέρετε τα πάντα, αλλά θα είναι εντάξει!».

Η συμβουλή της είναι εκπληκτική, ειδικά για τους πολλούς νέους γονείς που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα μόνοι τους διαφορετικά δεν θα καταφέρνουν να γίνουν καλοί γονείς.

Το να ζητάς βοήθεια είναι τόσο σημαντικό, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι ή από το τι περνάς.

mariamenounos_kori-6-minon.jpg

Η Μαρία Μενούνος υποδέχτηκε την κόρη της, Αθηνά, που τώρα είναι 6 μηνών, με τον σύζυγό του Keven Undergaro το 2023. Ευτυχώς, η διάσημη μαμά κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο μετά από αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις.

Το μόνο που ευχόμαστε σε εκείνη και την οικογένειά της είναι μόνο υγεία καθώς θα γιορτάζουν με τα χρόνια όλα τα ορόσημα της μικρής Αθηνάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved