Το tip της μαμάς: Πώς βγαίνει η μούχλα από δύσκολα σημεία στο μπάνιο

Έτσι, θα απαλλαγείτε από τη μούχλα στο μπάνιο.

Το tip της μαμάς: Πώς βγαίνει η μούχλα από δύσκολα σημεία στο μπάνιο
Bigstock

Η ανάπτυξη μούχλας στους τοίχους και τις οροφές του μπάνιου οφείλεται στην υπερβολική υγρασία.

Δεν εμφανίζεται από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά με την πάροδο του χρόνου. Η μούχλα μπορεί να συσσωρευτεί για πολλούς λόγους, όπως λόγω έλλειψης αερισμού στο μπάνιο, κακής μόνωσης ή της υγρασίας που δεν απομακρύνεται άμεσα.

mouxla-spiti.jpg

Πού μπορεί να σχηματιστεί μούχλα στο μπάνιο;

Συνήθως η μούχλα εμφανίζεται στην κουρτίνα του μπάνιου, στους αρμούς, και σε γωνίες (της μπανιέρας συνήθως) όπου συσσωρεύεται υγρασία.

Πώς φεύγει η μούχλα;

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη μούχλα με διάφορα σπιτικά διαλύματα καθαρισμού ή με χλωρίνη.

Ξίδι

Το ξίδι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να καθαρίσετε το μπάνιο από τη μούχλα. Μπορεί να μυρίζει έντονα αλλά δεν έχει την τοξικότητα της χλωρίνης. Ρίξτε το κατευθείαν πάνω στη μούχλα ή χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με αναλογία 2:1 (ξίδι και νερό αντίστοιχα). Αφήστε να δράσει για 30 λεπτά πριν το τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα και ξεπλύνετε με νερό.

Βόρακας

Ο βόρακας χρησιμοποιείται ως συστατικό σε καθαριστικά προϊόντα. Έχει αντιμικροβιακή και αντιμυκητισιακή δράση. Δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί και μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας.

Χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απομάκρυνση της μούχλας. Ρίξτε χλωρίνη στα σημεία που έχουν μούχλα και αφήστε την να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Τρίψτε στη συνέχεια με μια βούρτσα ή ένα σκληρό σφουγγάρι και ξεπλύντε με άφθονο νερό. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε χλωρίνη, να φοράτε γάντια και να προσέχετε ώστε να μην πιτσιλιστείτε στο πρόσωπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved