Mωράκι κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη και η αντίδρασή του είναι απολαυστική

Κοιτάζει το είδωλό του στον καθρέφτη και χαμογελά.

Mωράκι κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη και η αντίδρασή του είναι απολαυστική
tiktok.com/@funnymoment.videos

Ο καθρέφτης είναι πόλος έλξης για τα μωρά. Κοιτάζουν τον εαυτό τους, «συναντούν» την εικόνα τους και κάνουν πολλές γκριμάτσες.

Όπως το μωράκι που θα δείτε στο βίντεο. Μπουσουλάει και ξαφνικά βρίσκεται απέναντι από έναν καθρέφτη. Κοιτάζει και αυτό που βλέπει το κάνει να χαμογελάσει. Απομακρύνεται και επιστρέφει ξανά. Φαντάζει τόσο διασκεδαστικό παιχνίδι παρόλο που δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει.

Παιχνίδια στον καθρέφτη: Πώς βοηθούν την ανάπτυξη του μωρού;

Από όταν ακόμα είναι νεογέννητα, τα μωρά λατρεύουν να παρατηρούν τα πρόσωπα που τα περιβάλλουν, τουλάχιστον αυτά που βρίσκονται σε απόσταση 20-25 εκατοστών.

Από την ηλικία των τεσσάρων μηνών, το βρέφος μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα και αντικείμενα που βρίσκονται μέχρι και δύο μέτρα μακριά του. Μάλιστα, είναι πλέον ικανό να παρατηρήσει λεπτομέρειες και ειδικά μετά τον 8ο μήνα, η όρασή του τελειοποιείται.

Τα μωρά απολαμβάνουν πολύ να βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη ήδη από την ηλικία των τριών μηνών και αυτό πιθανότατα να το έχετε ήδη διαπιστώσει. Μέχρι και τον ένατο μήνα, ωστόσο, το βρέφος δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που βλέπει είναι μία αντανάκλαση του εαυτού του, ακόμα και τότε όμως τα οφέλη από τα παιχνίδια στον καθρέφτη είναι πολλά:

  • Αναπτύσσει την αυτογνωσία του
  • Εξασκεί τις κινητικές του δεξιότητες
  • Αναπτύσσει τις δεξιότητες μίμησης

Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό συνειδητοποιεί ότι είναι το είδωλό του αυτό που βλέπει στον καθρέφτη;

Κολλήστε στο πρόσωπό του μωρού ένα μικρό αυτοκολλητάκι. Εάν το μωρό κοιτάζοντας την αντανάκλασή του στον καθρέφτη, προσπαθεί να το βγάλει, σημαίνει ότι πλέον συνειδητοποιεί ότι αυτό που βλέπει είναι το είδωλό του.

Εναλλακτικά μπορείτε ενώ κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη, να βάλετε ένα παιχνίδι ή κουκλάκι από πίσω του. Εάν το μωρό γυρίσει για να το δει, σημαίνει ότι καταλάβει ότι όλη εικόνα που βλέπει είναι μία αντανάκλαση αυτού που συμβαίνει γύρω του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved