Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες πήγαν πρώτη μέρα στο σχολείο - Οι φώτο και το μήνυμα

Η Αριάνα και η Φιλίππα ξεκίνησαν βρεφονηπιακό σταθμό.

Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες πήγαν πρώτη μέρα στο σχολείο - Οι φώτο και το μήνυμα

Οι δίδυμες κόρες της Χριστίνας Μπόμπα και του Σάκη Τανιμανίδη πήγαν χθες πρώτη μέρα στο σχολείο.

Η Αριάνα και η Φιλίππα, είναι 2,5 ετών και οι γονείς τους αποφάσισαν να τις γράψουν στον βρεφονηπιακό καθώς είναι σε μια ηλικία που αναπτύσσουν δεξιότητες και κοινωνικοποιούνται.

https://www.instagram.com/p/C1ji9kEsWKu/

Τα οφέλη του βρεφονηπιακού σταθμού

  • Πρώτα από όλα, το παιδί έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια, αλληλεπιδρά, κοινωνικοποιείται.
  • Μαθαίνει να μοιράζεται τα παιχνίδια του, να συνεννοείται με τα άλλα παιδάκια, να παίζει, να χαίρεται μαζί τους, να συμμετέχει στην ομάδα.
  • Κάνει τις πρώτες φιλίες, έρχεται σε επαφή με αγοράκια και κοριτσάκια, βλέπει τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.
  • Μέσα από την συναναστροφή και την αλληλεπίδραση μαθαίνει βασικές δεξιότητες επικοινωνίας, παίρνει πρωτοβουλίες, δοκιμάζει τις ικανότητές του, πειραματίζεται, γίνεται πιο δημιουργικό, αναπτύσσει το λεξιλόγιο και εξελίσσεται μαθησιακά.
  • Μαθαίνει επίσης όρια και κανόνες που είναι απαραίτητοι για την καλή επαφή και συνεργασία με τους άλλους. Μαθαίνει τον σεβασμό προς τα άλλα παιδάκια αλλά και τους μεγαλύτερους – δασκάλες.
  • Λειτουργεί μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο και σε πρόγραμμα που του δίνει ασφάλεια και σιγουριά.
mpompa-me-kores-(3).jpg

Οι φωτογραφίες από την πρώτη μέρα στον βρεφονηπιακό

Η Χριστίνα Μπόμπα δεν θα μπορούσε φυσικά να μην είναι δίπλα στις κόρες της μια τέτοια μέρα. Μάλιστα, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία με τις σχολικές τσάντες τους

xristina-mpompa.jpg

καθώς και άλλη μία καθώς περιμένει έξω από την αίθουσα.

xristina-mpompa1.jpg

«Με τη μαμά μας βέβαια προς το παρόν έξω από την αίθουσα μέχρι να προσαρμοστούμε .Αχ! Μεγαλώσαμε» , σχολίασε η μαμά Χριστίνα.

Η χρήση πρώτου πληθυντικού ( « πάμε», «προσαρμοστούμε», « μεγαλώσαμε»), δεν έμεινε ασχολίαστη καθώς μία follower - με ευγενικό είναι η αλήθεια ύφος - της επεσήμανε πως οι γονείς δεν πρέπει να μιλάνε σε πρώτο πληθυντικό.

xristina-mpompa2.jpg

Ποια είναι η δική σας άποψη; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved