Το tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με το βρεφικό σαμπουάν

Λόγω της σύστασής του, το βρεφικό σαμπουάν, είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό ορισμένων αντικειμένων μέσα στο σπίτι.

Το tip της μαμάς: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με το βρεφικό σαμπουάν
Bigstock

Τα βρεφικά σαμπουάν είναι συνήθως ειδικά σχεδιασμένα για τoν καθαρισμό της ευαίσθητης επιδερμίδας του μωρού. Δεν περιέχουν parabens, συνθετικά αρώματα, χρωστικές για να αποφεύγετε ο ερεθισμός του δέρματος.

Όταν λοιπόν αναζητάτε ένα απαλό καθαριστικό, το βρεφικό σαμπουάν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με το βρεφικό σαμπουάν

Πινέλα μακιγιάζ

Τα πινέλα μακιγιάζ θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά, ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε καθημερινά. Μπορείτε λοιπόν να αραιώσετε μερικές σταγόνες βρεφικού σαμπουάν με χλιαρό νερό και να αφήσετε να μουλιάσουν για μερικά λεπτά τα πινέλα. Στη συνέχεια τρίψτε τα απαλά στην παλάμη σας, για να φύγουν τυχόν υπολείμματα make up και ξεπλύντε με άφθονο νερό.

katharismos-vourtsas-mallion.jpg

Ευαίσθητα ρούχα

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι ρούχων και αξεσουάρ ( π.χ. εσώρουχα, καλσόν, πουλόβερ ) που πρέπει να πλένονται στο χέρι και όχι στο πλυντήριο. Αντί για το κλασικό απορρυπαντικό, διαλύστε μια μικρή ποσότητα βρεφικού σαμπουάν σε μια λεκάνη και πλύντε το ρούχο απαλά αποφεύγοντας το τρίψιμο.

Εργαλεία styling μαλλιών

Τα εργαλεία styling μαλλιών, όπως οι βούρτσες χρειάζονται τακτικό καθάρισμα για την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων αλλά και προϊόντων περιποίησης. Το βρεφικό σαμπουάν, λόγω της σύνθεσή του, βοηθά να καθαρίσουν οι βούρτσες και οι χτένες μαλλιών χωρίς να φθείρει την τρίχα.

Κοσμήματα

Αν και δεν είναι ιδανικό για χρήση σε πολύτιμους λίθους, ωστόσο το βρεφικό σαμπουάν είναι ασφαλές για τον καθαρισμό του χρωμίου σε κοσμήματα από χρυσό, ασήμι ή πλατίνα. Φτιάξτε ένα απαλό διάλυμα καθαρισμού συνδυάζοντας μερικές σταγόνες βρεφικό σαμπουάν με 1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα και αρκετό νερό για να γίνει μια υγρή πάστα. Τρίψτε την πάνω στο κόσμημα με ένα μαλακό πανί μέχρι να γυαλίσει και, στη συνέχεια, καθαρίστε το κόσμημα με ένα καθαρό πανί.

fermouar.jpg

Φερμουάρ

Έχετε κολλήσει το φερμουάρ; Δοκιμάστε να ρίξετε μια σταγόνα βρεφικού σαμπουάν σε μια μπατονέτα και μετά ταμπονάρετε το φερμουάρ. Εφόσον δεν έχει σπάσει, το σαμπουάν θα το λειάνει και θα ξεμπλοκάρει.

Με πληροφορίες από το bhg.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved