Το tip της μαμάς: Πώς καθαρίζει η καμπίνα του μπάνιου από τα άλατα;

Τρόποι για να απομακρύνετε τα άλατα από το τζάμι τους ντουζιέρας.

Το tip της μαμάς: Πώς καθαρίζει η καμπίνα του μπάνιου από τα άλατα;
Bigstock

Αν έχετε καμπίνα στο μπάνιο, γνωρίζετε από πρώτο χέρι πώς το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι τα άλατα.

Με την πάροδο του χρόνου, στο τζάμι της ντουζιέρας συσσωρεύονται άλατα που δύσκολα φεύγουν με νερό κι απλό τρίψιμο.

Πώς φεύγουν τα άλατα από την καμπίνα

Για να διατηρήσετε τις γυάλινες πόρτες του ντους καθαρές, η πρόληψη είναι το κλειδί. Αυτό σημαίνει ότι μετά το μπάνιο θα πρέπει να σκουπίζετε με ένα πανί μικροϊνών το τζάμι και να αφήνετε την καμπίνα ανοιχτή για να φύγουν οι υδρατμοί.

Τι κάνετε όμως όταν τα άλατα έχουν «σκεπάσει» το τζάμι της καμπίνας; Πώς εξαφανίζονται;

Σύμφωνα με το bhg.com έχετε τις εξής εναλλακτικές:

Lemon With Vinegar And Baking Soda, On White Wooden Background

Μαγειρική σόδα με υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Ανακατέψτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ίσες αναλογίες λευκού ξυδιού και απορρυπαντικού πιάτων. Ψεκάστε την καμπίνα και αφήστε να δράσει το μείγμα για 30 λεπτά. Τρίψτε μ’ ένα μαλακό σφουγγάρι, ξεπλύντε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με πανί μικροϊνών.

Εάν το ντους σας έχει πέτρα, το ξίδι μπορεί να το καταστρέψει. Σε αυτή την περίπτωση ανακατέψτε λίγο υγρό σαπούνι με μαγειρική σόδα και τρίψτε με αυτό το μείγμα τα άλατα της ντουζιέρας.

Μαγειρική σόδα με λεμόνι

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, βυθίστε την κομμένη πλευρά σε μαγειρική σόδα και τρίψτε στη συνέχεια την γυάλινη πόρτα. Το οξύ στο λεμόνι αντιδρά με τη μαγειρική σόδα, δημιουργώντας αφρό που διασπά τα άλατα. Θα χρειαστείτε προφανώς αρκετά λεμόνια αν τα άλατα είναι πολλά.

lemoni.jpg

DIY σπρέι καθαριστικό

Όπως είπαμε, για να μη συσσωρεύονται τα άλατα, καλό είναι να σκουπίζετε την ντουζιέρα μετά από κάθε χρήση. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα σπιτικό καθαριστικό σπρέι που αν μη τι άλλο θα εμποδίσει την εμφάνιση των αλάτων. Αναμίξτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 1 φλιτζάνι νερό, 1/2 φλιτζάνι ξίδι, λίγο σαπούνι πιάτων και 10-20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για άρωμα, αν θέλετε. Κρατήστε το στο ντους και ψεκάστε τη γυάλινη πόρτα μετά το μπάνιο σας. Καλό είναι να το αφήνετε μερικά λεπτά και στη συνέχεια να το ξεπλένετε με άφθονο νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved