Κατερίνα Παπουτσάκη: Ο γιος της και η γάτα τους είναι οι καλύτεροι φίλοι

Νέα στιγμιότυπα με τον Μάξιμο μοιράστηκε η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Ο γιος της και η γάτα τους είναι οι καλύτεροι φίλοι

Η Κατερίνα Παπουτσάκη έχει δύο γάτες και οι γιοι της τους έχουν αδυναμία. Λίγους μήνες πριν είχε δημοσιεύσει την παρακάτω φωτογραφία με τον Μάξιμο να κοιμάται και δίπλα του ακριβώς να έχει αποκοιμηθεί και η λευκή-γκρι γάτα της οικογένειας.

katerina-papoutsaksi-gios.jpg

Ένα νέο στιγμιότυπο με το 7χρονο αγόρι και την ίδια γάτα δημοσίευσε και λίγες μέρες πριν. Αυτή τη φορά ο Μάξιμος κάθεται στο γραφείο του και διαβάζει. Ή τουλάχιστον προσπαθεί, γιατί όπως βλέπετε και στη φωτογραφία η γάτα έχει ξαπλώσει πάνω στο γραφείο και δεν τον αφήνει.

maksimos-gata-diavasma.jpeg

Instagram / katerina_papoutsaki

Αυτή είναι η μία γάτα της οικογένειας. Η άλλη είναι μαύρη και πριν από μερικούς μήνες είχε χαθεί. Η Κατερίνα Παπουτσάκη δημοσίευσε μία φωτογραφία της και έκανε έκκληση στους ακολούθους της να την ειδοποιήσουν εάν κάποιος την δει στην περιοχή του Βύρωνα. Η Μάγια βρέθηκε λίγες ώρες μετά και η ηθοποιός έγραψε στην ανάρτησή της:

«Η Μάγια πάλι κοντά μας. Η μαϊμού μας τρέλανε αλλά όλα καλά! Ευχαριστώ για τη στήριξη αγαπημένοι».

Γάτα ως κατοικίδιο: Τα οφέλη για τα παιδιά

Η γάτα είναι ένα ζώο ανεξάρτητο, χαδιάρικο, τρυφερό, έξυπνο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που όσοι έχουν γάτα ως κατοικίδιο, τη λατρεύουν και αναπτύσσουν μαζί της ένα δέσιμο ιδιαίτερο.

Έχοντας ένα κατοικίδιο για να αλληλοεπιδρούν, να το βοηθούν και να το φροντίζουν, τα παιδιά θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να μάθουν σημαντικές δεξιότητες και να πάρουν όμορφα μαθήματα.

Γίνονται υπεύθυνα. Η φροντίδα των ζώων είναι μια όμορφη «δουλειά» για τα μικρά παιδιά. Δημιουργήστε πρόγραμμα που θα του θυμίζει το καθημερινά τι πρέπει να κάνει: τάισμα γάτας, γεμάτο το μπολ με το νερό κ.λ.π.

Ηρεμούν. Αν έχετε ένα αγχώδες παιδί που στρεσάρεται εύκολα, η φροντίδα και το παιχνίδι με μια γάτα θα το βοηθήσει να ηρεμίσει και να χαλαρώσει.

Πιο δυνατό ανοσοποιητικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι μία γάτα στο σπίτι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του μωρού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους, στη μείωση του αριθμού των αναπνευστικών λοιμώξεων και του κρυολογήματος και στην προστασία από την ανάπτυξη αλλεργιών και άσθματος αργότερα στη ζωή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved