Το tip της μαμάς: Πώς θα καθαρίσετε τα πιάτα εύκολα και γρήγορα

Πώς θα μαζέψετε τον νεροχύτη σας μετά το γιορτινό τραπέζι.

Μαργαρίτα Νικολάου
Το tip της μαμάς: Πώς θα καθαρίσετε τα πιάτα εύκολα και γρήγορα
Bigstock

Καλά τα τραπεζώματα, καλή η διακόσμηση, καλή και η παρέα αλλά στο τέλος έρχεται η δουλειά που οι περισσότερες οικοδέσποινες σιχαίνονται. Το πλύσιμο των πιάτων.

Είτε μια γυναίκα έχει πλυντήριο, είτε όχι, το πλύσιμο των πιάτων δεν είναι κάτι ευχάριστο, ειδικά αν υπάρχουν πολλά ποτήρια (νερού, κρασιού, λικέρ, ουίσκι) πιάτα (μεγάλα, μικρά, μεσαία) και φυσικά όλων των λογιών μαχαιροπίρουνα. Αυτές τις μέρες, που τα τραπεζώματα δεν έχουν τελειωμό, το πλύσιμο των πιάτων θα γίνει «πονοκέφαλος» για τις μαμάδες. Γι' αυτό και εμείς έχουμε μια σειρά από tips που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα πιάτα σας.

Tip 1. Εφοδιαστείτε με ένα καλό σαπούνι πιάτων

Κι όμως, ένα καλό υγρό απορρυπαντικό θα κάνει τη διαφορά. Γεμίστε τον νεροχύτη σας με ζεστό νερό και ρίξτε λίγο από αυτό μέσα. Έπειτα μουλιάστε τα πιάτα μέσα για μερικά λεπτά και έπειτα με ένα σφουγγάρι πλύντε τα.

Tip 2. Χρησιμοποιήστε καυτό νερό, όχι απλά ζεστό.

Το αναφέραμε παραπάνω αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι το καυτό νερό θα βοηθήσει να διαλυθούν τα λίπη και οι σκληρές βρωμιές γρηγορότερα.

Tip 3. Φορέστε γάντια

Τα γάντια θα προστατέψουν όχι μόνο τα γιορτινό σας μανικιούρ αλλά και τα χέρια σας από το καυτό νερό.

Tip 4. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό την κατάλληλη στιγμή

Ποια είναι αυτή; Αν έχετε πιάτα που έχουν υπολείμματα γαλακτοκομικών ή άμυλου (όπως πατάτες) το κρύο νερό θα σας βοηθήσει να τα καθαρίσετε καλύτερα. Τέτοια φαγητά που αφήνουν βρωμιά που θυμίζει κόλλα, θα σας δυσκολέψουν να τα αφαιρέσετε αν χρησιμοποιήσετε καυτό νερό.

Tip 5. Χρησοποιήστε καινούριο σφουγγάρι

Μαζί με το καλό σαπούνι θα πρέπει να έχετε και ένα καλό σφουγγάρι.

Tip 6. Πάντα να ξεπλένετε τα πιάτα

Αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων θα πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα και τα σκεύη γενικότερα, πριν τα βάλετε μέσα σε αυτό.

Tip 7. Χρησιμοποιήστε αλάτι

Επειδή το αλάτι είναι φυσικό καθαριστικό και λειαντικό χωρίς να είναι καταστρέφει τα πιάτα και τα σκεύη, είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αφαιρέσετε σκληρές βρωμιές από κατσαρόλες, ταψιά και τα τηγάνια. Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμό τους, δοκιμάστε να τα τρίψετε πρώτα με χοντρό αλάτι.

Tip 8. Αφήστε τις δύσκολες βρωμιές για το τέλος

Ξεκινήστε το πλύσιμο με τα μαχαιροπίρουνα, τα ποτήρια, έπειτα τα πιάτα, τις πιατέλες και για το τέλος αφήστε τα πιάτα και τα σκεύη που χρειάζονται περισσότερο τρίψιμο και χρόνο.

με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved