Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι πολύ γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια

«Tbt :Αλεξάνδρεια. Αναμνήσεις …Σε κάποια γιορτή με τους γονείς μου …»,  σχολίασε στο ποστ της η δημοφιλής ερμηνεύτρια.

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι πολύ γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια

Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και μουσικούς. Έχει συνυπάρξει επί σκηνής με τους περισσότερους τραγουδιστές της γενιάς της κι όχι μόνο. Ταξίδεψε ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας τα τραγούδια της που σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το κοριτσάκι που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια πριν από 69 χρόνια ήθελε ν΄ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Όμως, το πεπρωμένο της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη ήταν άλλο.

https://www.instagram.com/p/CyiEBRggDSA/

Η ενασχόληση με τη μουσική και η τεράστια καριέρα

Στην εφηβεία έκανε στίβο. Ωστόσο , μετά από προτροπές φίλων κάνει μια ακρόαση με το Δήμο Μούτση, ο οποίος αναγνωρίζει το ταλέντο της στο τραγούδι και σύντομα κάνει την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση, το 1975. Το όνομά του δίσκου «Τετραλογία» , ο οποίος περιείχε τραγούδια βασισμένα σε ποιήματα των Καβάφη, Σεφέρη, Ρίτσου και Καρυωτάκη μελοποιημένα από τον Μούτση.

Ακολουθούν σύντομα κι άλλοι δίσκοι και συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς και συνθέτες της τότε εποχής, όπως τους Ηλία Ανδριόπουλο , Διονύση Σαββόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Σπανό. Το 1985 συνεργάζεται για πρώτη φορά με το συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, παιδικό της φίλο και αυτή η συνεργασία απογειώνει την καριέρα της. Σταθμός στην μουσική της διαδρομή στάθηκε και η συνεργασία της με το Νίκο Αντύπα.

Δάνεισε τη φωνή της σε ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney, πήρε μέρος σε πρωτοποριακές παραστάσεις, και μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα στην γέφυρα του Ρίο ενώ τραγούδησε και στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

https://www.instagram.com/p/Cvxbtpjtrr9/

Η παιδική φωτογραφία

Η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη ανά περιόδους δημοσιεύει παιδικές της φωτογραφίες. Όπως αυτή από την Αλεξάνδρεια την οποία συνόδευσε με το εξής σχόλιο: «Tbt :Αλεξάνδρεια. Αναμνήσεις …Σε κάποια γιορτή με τους γονείς μου …».

https://www.instagram.com/p/C0i3_wbAlTi/

Άλλη μια τρυφερή φωτογραφία από το παρελθόν είναι αυτή με τη μητέρα της,

https://www.instagram.com/p/CsOEWGBgryj/

όπως και αυτή με τους γονείς της.

https://www.instagram.com/p/COpLDvwAQbN/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved