Μαρία Ηλιάκη: Βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να μαθαίνει η κόρη της τα σχήματα και τους αριθμούς

Συνδυάζει το φαγητό και τη …μάθηση.

Μαρία Ηλιάκη: Βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να μαθαίνει η κόρη της τα σχήματα και τους αριθμούς

Η Μαρία Ηλιάκη καθετί που βρίσκει ενδιαφέρον και πιστεύει ότι αξίζει την προσοχή της, το μοιράζεται με τους followers της.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ζητά τη βοήθειά τους όταν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της.

maria-iliaki-mitrotita.jpg

instagram @marakiiliaki

Χθες, λοιπόν, ανέβασε σε insta story πώς μπορεί να μάθει ένα μικρό παιδί τα σχήματα και τους αριθμούς αβίαστα και χωρίς την κλασική μέθοδο « έλα να μάθουμε να μετράς».

Όπως είπε η ίδια, δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο φαγητό και θέλει η Κατερίνα να κάθεται στο τραπέζι να τρώει. Ανακάλυψε λοιπόν μια σειρά από εκπαιδευτικά σουπλά με αριθμούς και σχήματα που βοηθούν το παιδί να μαθαίνει, με διασκεδαστικό και ξεκούραστο όμως τρόπο.

iliaki-kori-sximata.jpg

Κάθε φορά λοιπόν που η Κατερίνα τρώει έχει ένα από αυτά τα εκπαιδευτικά σουπλά και η μαμά της τη ρωτάει τι είναι αυτό που βλέπει.

iliaki-kori-sximata1.jpg

Πρέπει οι γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά τα γράμματα και τους αριθμούς;

Τα γράμματα και οι αριθμοί είναι κάποιες βασικές γνώσεις τις οποίες στις μέρες μας δεν υπάρχει νηπιαγωγείο που να μην τις έχει εντάξει στο πρόγραμμα του.

Έτσι τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με αυτά και δεν τους φαίνονται τόσο δύσκολα όταν τα βρουν μπροστά τους στο δημοτικό. Η απάντηση όμως στο τι θα βοηθήσει περισσότερο τα παιδιά στο δημοτικό δεν είναι αυτή. Είναι κάποιες δεξιότητες στις οποίες πολλοί γονείς δεν δίνουν μεγάλη σημασία. Και αυτές είναι:

  • Ικανότητα να κάνει φιλίες
  • Προσπαθήστε να κανονίζετε "ώρες παιχνιδιού" με άλλα παιδάκια, για παράδειγμα σε μια παιδική χαρά.
  • Διδάξτε του την έννοια της υπευθυνότητας.
  • Ενθαρρύνετε το παιδί να παίρνει μικρές αποφάσεις για καθημερινά πράγματα.
  • Συντονισμός "ματιού-χεριού". Αυτό μπορεί να βελτιωθεί με το να του ζητάτε να σας κάνει ζωγραφιές, να κόψει κάτι με το ψαλίδι ή ακόμα και το πιο απλό να παίξετε με μία μπάλα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved