Δέκα φωτογραφίες τοκετού από μία βραβευμένη φωτογράφο

Οι φωτογραφίες της Laura Brink αποτυπώνουν την «ωμή» ομορφιά μίας γέννας.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Δέκα φωτογραφίες τοκετού από μία βραβευμένη φωτογράφο

Instagram / rewildherbirth

Η Laura Brink ζει με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά στην Αυστραλία, οι φωτογραφίες της, ωστόσο, ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο. Η Laura είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού και έχει ξεχωρίσει για το στιλ και τα στιγμιότυπα που απαθανατίζει. Πολλές από τις φωτογραφίες έχουν βραβευτεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς με θέμα τη φωτογράφιση τοκετού, με πιο πρόσφατες αυτές που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό της Διεθνής Ένωσης Επαγγελματιών Φωτογράφων Τοκετού για τις καλύτερες φωτογραφίες γέννας του 2023.

Στην πρώτη η φωτογράφος έχει καταφέρει να απαθανατίσει τη στιγμή που ένα μωρό γεννιέται. Ο τίτλος που έδωσε στη φωτογραφία είναι «Στήριγμα για τη γέννα» και είναι μία από τις δύο φωτογραφίες της που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό, ανάμεσα από χιλιάδες ακόμα συμμετοχές.

https://www.instagram.com/p/CqnEUr3JsIl/

Η δεύτερη φωτoγραφία της Laura αποτυπώνει ένα στιγμιότυπο από ένα διαφορετικό στάδιο του τοκετού, αυτό της αναμονής. Το μωρό δεν έχει γεννηθεί ακόμα και η μητέρα περιμένει υπομονετικά τις συσπάσεις και τη διαστολή του τραχήλου. Δίπλα της ο πιστός της φίλος που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της φωτογραφίες: «Ο πιστός παρευρισκόμενος».

https://www.instagram.com/p/CrarqzXJ99X/

Δέκα φωτογραφίες της Laura από κάθε στάδιο του τοκετού

Η Laura δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της στον λογαριασμό της στο Instagram. Το προφίλ της είναι ένα portfolio με πάνω από 150 φωτογραφίες τοκετού, η κάθε μία υπέροχη και μοναδική.

Η φωτογράφος αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η όλη της προσέγγιση βασίζεται στο να απαθανατίσει την αληθινή και “ωμή” πλευρά του τοκετού» με απώτερο στόχο να αποκαλύψει την αθέατη ομορφιά και δύναμη που η ίδια βλέπει, ούσα παρούσα στη κάθε γέννα. Και το πετυχαίνει.

Παρακάτω δέκα φωτογραφίες τοκετού από την Laura Brink, όπως τις δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CWARsWnJOVf/
https://www.instagram.com/p/CZYPtvjJRgl/
https://www.instagram.com/p/CYL2TSQJDYO/
https://www.instagram.com/p/CRM9pULDS0o/
https://www.instagram.com/p/CLFhN76AI5f/
https://www.instagram.com/p/CAhrrSHgxMh/
https://www.instagram.com/p/CsGLYp9pRVe/
https://www.instagram.com/p/BvGrhgrg9HA/
https://www.instagram.com/p/B33qJr_AzY-/
https://www.instagram.com/p/B9WYuA5AT7p/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved