To tip της μαμάς: Οι άγνωστες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι χρήσιμος για πολλά περισσότερα πράγματα από το να ζεσταίνετε και να ξεπαγώνετε το φαγητό.

To tip της μαμάς: Οι άγνωστες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων
Bigstock

Για πολλούς, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις πιο χρηστικές οικιακές συσκευές. Πιθανόν όμως να μη γνωρίζουν πόσα άλλα πράγματα μπορούν να κάνουν πέρα από το ζεσταίνουν το φαγητό, να ξεπαγώνουν το κρέας ή να λιώνουν το βούτυρο.

Αν λοιπόν έχετε φούρνο μικροκυμάτων δείτε πώς μπορεί σας φανεί χρήσιμος :

Λιώστε το μέλι

Το μέλι με την πάροδο του χρόνου μπορεί να πήξει ή να ζαχαρώσει. Για να το επαναφέρετε, βάλτε το βάζο χωρίς το καπάκι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Μπορεί να χρειαστεί να το ανακατέψετε και να το βάλετε για λίγο ξανά στον φούρνο.

fournos-mikrokimaton.jpg

Στύψτε το λεμόνι

Για να στύψετε σε χρόνο dt το λεμόνι δεν έχετε παρά να το βάλετε κομμένο στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Θα μαλακώσει και θα στύβεται χωρίς δυσκολία.

Μαλακώστε τη μάσκαρα

Αν η μάσκαρα έχει στεγνώσει, δοκιμάστε να τη βάλετε στα μικροκύματα δίπλα σε ένα φλιτζάνι με νερό στη μέγιστη θερμοκρασία για 30-40 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Μαλακώστε το μπαγιάτικο ψωμί

Πόσες φορές δεν έχει περισσέψει ψωμί το οποίο δεν τρώει όμως κανείς. Αν δεν το καταψύξετε για να το χρησιμοποιήσετε στα μπιφτέκια, δοκιμάστε να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Σκεπάστε το με μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας και αφήστε το για 10 δευτερόλεπτα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει εντελώς το ψωμί.

foyrnos-mikrokimaton.jpg

Απολυμάντε τα σφουγγάρια

Τα σφουγγάρια λόγω της καθημερινής χρήσης, χρειάζονται απολύμανση μέχρι να τα αντικαταστήσετε. Μουλιάστε λοιπόν το σφουγγάρι σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι και βάλτε το στα μικροκύματα για ένα λεπτό.Τα μικρόβια θα εξουδετερωθούν.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο

Αν δυσκολεύεστε να ξεφλουδίσετε το σκόρδο ή δεν θέλετε να μυρίσουν τα χέρια σας, βάλτε τις σκελίδες στα μικροκύματα πάνω από μια χαρτοπετσέτα για 5- 10 δευτερόλεπτα. Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία και το σκόρδο θα καθαριστεί εύκολα.

Με πληροφορίες από το spoonuniversity.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved