Κατερίνα Παπουτσάκη: Ο γιος της πλένει τα πιάτα με ανατρεπτικό ντύσιμο

Ο 4χρονος Κίμωνας πλένει τα πιάτα με... αθλητικό look.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Ο γιος της πλένει τα πιάτα με ανατρεπτικό ντύσιμο

Η Κατερίνα Παπουτσάκη είναι ενεργή στα social media και καθημερινά μοιράζεται στιγμιότυπα από τη δουλειά, τις βόλτες, το σπίτι. Σε πολλές από τις αναρτήσεις της πρωταγωνιστούν οι γιοί της για τους οποίους πολλές φορές εκφράζει και δημόσια την αδυναμία που τους έχει.

«Ευτυχία» είχε γράψει σε ανάρτησή της όπου είχε δημοσιεύσει μία φωτογραφία με τον Κίμωνα και τον Μάξιμο να κοιμούνται στο διπλό κρεβάτι.

katerina-papoutsaki-gioi-foto-(1).jpg

Η ηθοποιός λατρεύει να τους τραβά αυθόρμητες φωτογραφίες όταν παίζουν, τρέχουν ή άλλες δραστηριότητες.

Σε ένα από τα πιο πρόσφατα στιγμιότυπα που μοιράστηκε με τους ακολούθους της στο Instagram, είδαμε τον Κίμωνα να πλένει πιάτα. Το αγοράκι έχει ανέβει στο σκαμνάκι, έχει πλάτη στην κάμερα και δεν έχει προσέξει τη μαμά του που τον φωτογραφίζει ακριβώς από πίσω του. Αυτό βέβαια που σχολίασε και η ίδια η Κατερίνα Παπουτσάκη στην ανάρτησή της, είναι το ντύσιμό του. Ο Κίμωνας φοράει μία ποδοσφαιρική φανέλα με το όνομα και το νούμερο του Ronaldo και σορτσάκι. «Ο Ronaldo πλένει πιάτα» σχολίασε η ηθοποιός χιουμοριστικά.

katerina-papoutsaki-gios-plenei-piata.jpg

Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να κάνουν δουλειές στο σπίτι;

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν δουλειές του σπιτιού και μικρές εργασίες ήδη από την ηλικία των δύο ετών. Οι εργασίες αυτές ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και κυμαίνονται από τον καθαρισμό των παιχνιδιών μέχρι το να φορέσουν τις πιτζάμες τους.

Η Πέγκυ Τζάννε, μαμά και μοντεσσοριανή παιδαγωγός, αναφέρει για τις δουλειές του σπιτιού:

«Η μοντεσσοριανή φιλοσοφία μας λέει πως όσο πιο πολλές εργασίες αναλαμβάνουν τα παιδιά, τόσο πιο πολύ συμβάλλουμε εμείς ως γονείς στο να οικοδομηθεί η αυτοπεποίθησή τους. Είναι λογικό εξάλλου, όταν το παιδί αντιλαμβάνεται πως είναι ικανό να φέρει μια δουλειά εις πέρας, να αισθάνεται και όμορφα που τα κατάφερε! Να νιώθει περήφανο για τον εαυτό του και ότι με τον τρόπο του συμβάλλει και συνεισφέρει και αυτό στην μικρή κοινωνία του σπιτιού.»

Ο Κίμωνας πάντως που γιόρτασε φέτος τα τέταρτα γενέθλιά του, ήδη ξέρει να πλένει πιάτα, ενώ σε παλιότερες αναρτήσεις της ηθοποιού τον έχουμε δει και να μαγειρεύει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved