Κατερίνα Παπουτσάκη: Ο γιος της μαθαίνει Capoeira

O ηθοποιός απαθανάτισε τον Κίμωνα στο μάθημα Capoeira.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Ο γιος της μαθαίνει Capoeira

H Kατερίνα Παπουτσάκη είναι ενεργή στα social media. Μοιράζεται πολύ συχνά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της στην οποία κυρίαρχο ρόλο έχουν οι γιοι της.

Στα περισσότερα insta stories που αναρτά πρωταγωνιστεί ο μικρός Κίμωνας και σε κάποια άλλα ο Μάξιμος.

katerina-papoutsaki-gioi-ammos.jpg

Τις προάλλες για παράδειγμα απαθανάτισε τον Κίμωνα σε μάθημα Capoeira.

papoutsaki-gios.jpg

Ο μικρός όπως βλέπετε, χορεύει υπό τους ήχους της μουσικής.

papoutsaki-gios1.jpg

Tι είναι η Capoeira

Η Capoeira είναι μια βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση που εμπεριέχει χορό, πολεμική τέχνη, φιλοσοφία, άθληση και εκπαίδευση. Εξελίχθηκε στη Βραζιλία από μαύρους σκλάβους, κυρίως από την περιοχή της Angola, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου.

Η καποέιρα «παίζεται» μέσα σε έναν ανθρώπινο κύκλο, τη Roda. Οι κινήσεις που γίνονται μέσα στη Roda είναι ένας μικρόκοσμος και συμβολίζουν τις μάχες για ελευθερία, αξιοπρέπεια και ειρήνη που δίνονται στον μεγάλο κύκλο της ζωής.

Το παιχνίδι παίζεται από δύο άτομα που ξεκινούν γονατίζοντας στο έδαφος μπροστά από τα «Berimbaus». Το σημείο αυτό ονομάζεται «Pé da Cruz» ή «Pé do Berimbau» που σημαίνει το πόδι του σταυρού ή το πόδι του Berimbau αντίστοιχα.

Το πρώτο τραγούδι λέγεται «Ladainha» που σημαίνει λιτανεία. Μετά τη Ladainha,ακολουθεί ένα Corrido ή ένα quadra που είναι ένας τύπος τραγουδιού και ξεκινάει το παιχνίδι (jogo). Οι δύο παίκτες δίνουν τα χέρια σε ένδειξη φιλίας και σεβασμού και μπαίνουν στη Roda χρησιμοποιώντας διάφορες ακροβατικές και μη κινήσεις.

Οι συζητήσεις με τους γιους της

Η Κατερίνα Παπουτσάκη προσπαθεί να μιλάει για όλα με τους γιους της ακόμα και για πιο ευαίσθητα θέματα.

katerina-papoutsaki-gioi-foto-(1).jpg

«Θέλω να μιλάω για ευαίσθητα θέματα με τους γιους μου. Ο Κίμωνας είναι μικρός ακόμη, βέβαια. Αλλά με τον Μάξιμο μπαίνουμε σε τέτοιες κουβέντες. Είναι ένα πολύ ευαισθητοποιημένο παιδί, “μικρό φιλόσοφο” τον ονομάζω εγώ (…) Με βοηθά πολύ και το σχολείο που φοιτά σε αυτό. Στον Κίμωνα τώρα βλέπω μια συγκινητική αθωότητα, όπως σε όλα τα παιδιά της ηλικίας του (…). Ο άνθρωπος γεννιέται αθώος, οι κοινωνικές πληροφορίες στις οποίες εκτίθεται σιγά-σιγά τον αλλοιώνουν… Τρέμω μην επικρατήσει στη κοινωνία μας η λογική του μίσους. Τρέμω για τα παιδιά μου, τους ανθρώπους που αγαπώ», είχε πει σε συνέντευξή της στο Βημαgazino.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved