Το tip της μαμάς: Τι δεν πρέπει να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα

Δεν μπορείτε να καθαρίζετε τα πάντα με την ηλεκτρική σκούπα.

Το tip της μαμάς: Τι δεν πρέπει να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα
Bigstock

Η αποτελεσματικότητα της ηλεκτρικής σκούπας μας κάνει να ξεχνάμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να καθαρίσουμε με αυτή.

Όμως, ανεξάρτητα από την απορροφητικότητα της υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό είναι να τα καθαρίζουμε αποφεύγοντας τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας.

Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα

Σπασμένα γυαλιά

Τα κομμάτια γυαλιού μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα για την ηλεκτρική σκούπα σας. Ακόμα και για τα μοντέλα που δεν έχουν σακούλα, τα θραύσματα γυαλιού είναι πιθανόν να παγιδευτούν στον σωλήνα προκαλώντας ζημιά.

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα, μαζέψτε πρώτα τα μεγαλύτερα κομμάτια γυαλιού με μια σκούπα και φαράσι. Τα μικρότερα κομμάτια μπορείτε να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα υγρό κομμάτι ύφασμα, χαρτοπετσέτα, ζύμη ή ακόμα και ψωμί.

ilektriki-skoupa-katharismos.jpg

Υγρές τροφές

Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας για να μαζέψετε σούπα, υγρά δημητριακά, κατακάθι καφέ. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι καταστρέψετε το εσωτερικό της σκούπας. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να σκουπίσετε τις υγρές τροφές και στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι.

Στάχτη

Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες δεν διαθέτουν φίλτρο που να μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά τέτοιου είδους υλικά. Είναι πιθανόν να φράξει την σκούπα ή ακόμα χειρότερα να σκορπιστεί στον αέρα.

Με πληροφορίες από το global.dreametech.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved