Μαριέττα Χρουσαλά: Ετοιμάζεται με τα παιδιά της για το Halloween – Η ανάρτηση με την κολοκύθα

Το σχόλιο και η φωτογραφία που δημοσίευσε.

Μαριέττα Χρουσαλά: Ετοιμάζεται με τα παιδιά της για το Halloween – Η ανάρτηση με την κολοκύθα
Instagram/ mariettachrousala

Καθώς πλησιάζει η 31η Οκτωβρίου πληθαίνουν οι αναρτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με Halloween στολισμούς σπιτιού και μεταμφιέσεις.

Μετά τη Νικολέττα Ράλλη και τη Μαντώ Γαστεράτου, και η Μαριέττα Χρουσαλά έκανε ανάρτηση από τις προετοιμασίες στο σπίτι για το Halloween.

Τι έκανε; Έκοψε την κολοκύθα, την άδειασε και ήταν έτοιμη για σκάλισμα μαζί με τα παιδιά της, υποθέτουμε.

xrousala.jpg

Πώς θα σκαλίσετε κολοκύθες

Το σκάλισμα της κολοκύθας είναι μια διασκεδαστική Halloween παράδοση για όλες τις ηλικίες. Μεγάλοι και παιδιά σκαλίζουν κολοκύθες, τις αδειάζουν από τους σπόρους και μερική από τη σάρκα τους, τις μεταμορφώνουν σε τρομακτικούς ή χαριτωμένους

Jack-o’-Lantern, τις γεμίζουν με λαμπάκια ή κεριά και τις ανάβουν το βράδυ.

Πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να σκαλίσετε μια κολοκύθα;

Ο χρόνος εξαρτάται αρχικά από το μέγεθος της κολοκύθας. Θα χρειαστείτε από 20 λεπτά (για μια μικρή κολοκύθα) έως μία ώρα (αν η κολοκύθα είναι μεγάλη).

Πότε γιορτάζεται το Halloween

Γιορτάζεται πάντα την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου.

Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ.

Σήμα κατατεθέν επίσης της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες υπάρχουν χαραγμένα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομαχτικά.

Οι αναρτήσεις με τα παιδιά της

Η Μαριέττα Χρουσαλά αν και ενεργή στα social media αποφεύγει τις συχνές αναρτήσεις με τα τρία παιδιά της.

Συνήθως δημοσιεύει φωτογραφίες τους από οικογενειακά ταξίδια και πιο σπάνια από καθημερινές στιγμές.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις που έκανε:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved