To tip της μαμάς: Συμβουλές πρόληψης για τη μούχλα

Τι να κάνεττε για να αποφύγετε τη μούχλα.

To tip της μαμάς: Συμβουλές πρόληψης για τη μούχλα

Η μούχλα στο σπίτι μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις μέχρι και στην υγεία.

Bigstock

Η μούχλα και η υγρασία εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού, από τις ντουλάπες, μέχρι το μπάνιο, την κουζίνα, πίσω από τα καλοριφέρ. Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η χαρακτηριστική μυρωδιά της μούχλας θα κατακλύσει το σπίτι και ακόμα χειρότερα, η μούχλα μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες.

Η καλύτερη αντιμετώπιση, βέβαια, και σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται η πρόληψη και ευτυχώς υπάρχουν μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στο σπίτι.

mouxla-spiti.jpg

Tips πρόληψης για τη μούχλα

  • Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα. Ίσως χρειαστείτε να τον έχετε σε λειτουργία όχι μόνο τον χειμώνα αλλά όλον τον χρόνο ειδικά σε χώρους όπως το μπάνιο με περιορισμένη φωτεινότητα όπως το μπάνιο, ένας διάδρομος ή η κουζίνα. Στόχος είναι να διατηρήσετε τα επίπεδα της υγρασίας στην κουζίνα σταθερά.
  • Ανοίξετε πάντα το παράθυρο και την πόρτα του μπάνιου μετά την το ντουζ ή το μπάνιο. Έτσι, οι υδρατμοί δεν θα μείνουν στο δωμάτιο για να αναπτυχθεί η μούχλα.
  • Σκουπίστε τα πλακάκια στους τοίχους με ένα πετσετάκι ή ένα πανί μετά το μπάνιο. Οι επιφάνειες με τον τρόπο αυτό θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και είναι πιθανότερο να εμφανιστεί μούχλα στον χώρο.
  • Χρησιμοποιήστε φυτά εσωτερικού χώρου. Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα βελτιώνοντας την ποιότητά του. Αποφύγετε την αποθήκευση λευκών ειδών, βιβλίων και επίπλων σε υπόγεια και σοφίτες.
  • Μην αφήνετε βρεγμένα ρούχα και πετσέτες σε τσάντες ή ντουλάπες.
  • Προσπαθήστε να ελέγχετε ανά τακτά διαστήματα τα υδραυλικά σας για να αποφύγετε όσο γίνεται διαρροές.

Με πληροφορίες από goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved