To tip της μαμάς: Απλά μυστικά για πεντανόστιμο παστίτσιο

Γιατί το νόστιμο παστίτσιο έχει τα μυστικά του.

To tip της μαμάς: Απλά μυστικά για πεντανόστιμο παστίτσιο
Bigstock

Το παστίτσιο είναι το παραδοσιακό κυριακάτικο φαγητό των παιδικών μας χρόνων ( μαζί με το κρέας στον φούρνο).

Επειδή όμως θέλει τον χρόνο του κι είναι και μπελαλίδικο, συνήθως αποφεύγουμε να το φτιάχνουμε συχνά. Κι όταν τελικά παίρνουμε την απόφαση για χάρη των παιδιών, διαπιστώνουμε ότι κάτι μας ξέφυγε και δεν είναι το κλασικό μαμαδίστικο παστίτσιο.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία που δεν σας πετυχαίνει πάντα, παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα tips που εγγυώνται σούπερ γευστικό αποτέλεσμα.

Ας δούμε λοιπόν τι συμβουλεύει η mamatsita που έχει εμπειρία στην κουζίνα:

Μακαρόνια

  • Βράζω τα μακαρόνια αρκετά al dente. Έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται κι όση ώρα ψήνονται στο φούρνο.
  • Αφού σουρώσω τα μακαρόνια, χτυπάω 1 αυγό και 1/2 κούπα γάλα, τα περιχύνω και τ΄ανακατεύω καλά.

Έτσι το παστίτσιο γίνεται και πιο γευστικό και πιο “ζουμερό”.

Κιμάς

  • Αν είναι καλοκαίρι, μέσα στον κιμά τρίβω μια μελιτζάνα ή ένα δυό κολοκυθάκια και προσθέτω δυό τρία κλωναράκια φρέσκο βασιλικό. Και φυσικά, φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Πάντα στον τρίφτη. Μόνο έτσι δεν χάνουν το χρώμα τους.
  • Πάντα, μα πάντα στον κιμά προσθέτω 1/2 ξυλαράκι κανέλα

Μπεσαμέλ

  • Όταν ετοιμαστεί η μπεσαμέλ, προσθέτω γύρω στα 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό (όχι μαργαρίνη). Δίνει άλλη γεύση!
  • Προσθέτω 2 κρόκους αυγών
  • Δεν χρησιμοποιώ έτοιμο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Με το άνοιγμα της συσκευασίας του χάνεται και το άρωμα του.
  • Τρίβω εκείνη τη στιγμή 1/2 κ. γλ. από ένα ολόκληρο μοσχοκάρυδο.
  • Δεν προσθέτω αλάτι. Προσθέτω όμως 1-2 κ. σ. παρμεζάνα
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved