To tip της μαμάς: Ποια είναι τα καλύτερα τυριά για σπιτική πίτσα

Σημαντικό ρόλο στην πίτσα δεν παίζει μόνο η ζύμη αλλά και το τυρί.

To tip της μαμάς: Ποια είναι τα καλύτερα τυριά για σπιτική πίτσα
Ποια τυριά θα απογειώσουν γευστικά την πίτσα. Bigstock

Όταν μιλάμε για νόστιμη πίτσα αναφερόμαστε συνήθως, περισσότερο στη ζύμη και λιγότερο στα υλικά. Θέλουμε η ζύμη να είναι τραγανή, λεπτή και αφράτη, πολύσπορη ή με προζύμι.

Οι επιλογές άλλωστε είναι πολλές όπως και οι συνταγές για κάθε είδους ζύμη.

Τυριά για πίτσα

Τα υλικά που επιλέγουμε για την πίτσα εξαρτάται από το τι αρέσει τον καθένα. Όμως ως γνωστόν, τυρί χωρίς πίτσα ισούται με σκέτη ζύμη.

Ποιες είναι λοιπόν οι καλύτερες επιλογές τυριών για μια σπιτική και όχι μόνο πίτσα;

Όπως διαβάζουμε στο thekitchn.com οι καλύτερες πίτσες καλύπτονται πάντα με τουλάχιστον τριών ειδών τυριά.

snak-me-tiri.jpg

Φρέσκα τυριά

Η φρέσκια μοτσαρέλα είναι ο πρωταγωνιστής της πίτσας Margherita και όχι μόνο. Εκτός από τη μοτσαρέλα σε συσκευασία νερού, το ρικότα ακόμη και το κατσικίσιο τυρί αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για κάθε πίτσα. Προσθέστε αυτά τα τυριά λίγο πριν βγάλετε την πίτσα από τον φούρνο και γιατί όχι, αμέσως μετά... Η γεύση θα σας αποζημιώσει.

Ημίσκληρα τυριά για κάλυψη

Επιλέξτε τυριά όπως fontina με μερικώς αποβουτυρωμένο ή πλήρες γάλα, provolone, cheddar ή Gouda. Είναι καλύτερο να αγοράζετε τεμάχια αντί για προ-τεμαχισμένα καθώς επικαλύπτονται με αντιπηκτικά για να διατηρούνται περισσότερο στη συσκευασία. Τρίψτε τα συγκεκριμένα τυριά στην πίτσα με τον τρίφτη ή χρησιμοποιώντας τη λεπίδα τεμαχισμού ενός επεξεργαστή τροφίμων για καλύτερη υφή.

Σκληρά τυριά για φινίρισμα

Να σερβίρετε πάντα την σπιτική πίτσα με μια στρώση φρεσκοτριμμένου σκληρού τυριού. Η παρμεζάνα ή το τυρί Asiago είναι μια πολύ καλή επιλογή. Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη προκειμένου να τρίψετε τα συγκεκριμένα τυριά που θα λιώνουν αμέσως και θα ταιριάξουν με τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved