Όταν λείπουν τα… «ποντικάκια»: Πώς θα απολυμαίνεις εύκολα τους χώρους που παίζουν τα παιδιά

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά δεν θα προσέξουν τι θα αγγίξουν, προτού αρχίσουν το παιχνίδι.

Όταν λείπουν τα… «ποντικάκια»: Πώς θα απολυμαίνεις εύκολα τους χώρους που παίζουν τα παιδιά

Τη μία στιγμή βρίσκονται ξαπλωμένα στο πάτωμα του σαλονιού παίζοντας με τις κούκλες, τα λούτρινα ζωάκια ή τα αυτοκινητάκια, την άλλη κρύβονται κάτω από την τραπεζαρία και την επόμενη, κυλιούνται στο δάπεδο, γελώντας, τραγουδώντας ή απλώς, προσπαθώντας να σε παρακινήσουν να παίξεις και εσύ μαζί τους και να γίνεις μέρους του νέου, φανταστικού τους «ταξιδιού».

Ακόμη και αν στο σπίτι σου υπάρχει ένα playroom ή μία ειδικά διαμορφωμένη γωνιά παιχνιδιού, ξέρεις πως σε ό,τι αφορά στο πώς και το πού παίζουν τα παιδιά, συνήθως δεν υπάρχουν όρια. Αυτό, λοιπόν, κάποιες φορές σε αγχώνει λίγο περισσότερο. Διότι αντιλαμβάνεσαι ότι οι χώροι στους οποίους παίζουν τα παιδιά, μπορούν να αποτελέσουν πολύ εύκολα εστίες μικροβίων -δηλαδή, ουσιαστικά ολόκληρο το σπίτι!

Βλέπεις, όσο και αν έχεις εξηγήσει στα μικρά σου τη σημασία της καλής υγιεινής, τα παιδιά θα είναι πάντα παιδιά και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα σκεφτούν να πλύνουν τα χέρια τους ή δεν θα προσέξουν τι θα αγγίξουν, προτού αρχίσουν το παιχνίδι.

Κάπου εδώ, λοιπόν, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πόσο εύκολο είναι να διατηρείς κάθε μέρα υγιεινά καθαρούς, τους χώρους στους οποίους παίζουν τα παιδιά; Το «κλειδί» βρίσκεται στην καλή «ρουτίνα» απολύμανσης!

Όταν τα παιδιά είναι εκτός, η απολύμανση μπαίνει στο πρόγραμμα

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, δηλαδή από τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου σε καθημερινή βάση και τον οποίο μπορείς να αφιερώνεις σε μία γρήγορη απολύμανση. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και δέκα λεπτά της ώρας αρκούν. Προτού τα παιδιά, λοιπόν, επιστρέψουν από το σχολείο ή τον χορό ή λίγο πριν ξυπνήσουν, ετοιμάσου να πεις «αντίο» στα μικρόβια.

klinex1.jpg

Οι κατάλληλοι καθαριστικοί «σύμμαχοι» βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα

Για να είναι κάθε μέρα υγιεινά καθαροί οι χώροι στους όποιους παίζουν τα παιδιά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς προϊόντα που απολυμαίνουν σε βάθος, που εξουδετερώνουν ιούς και μικρόβια και τα οποία, φυσικά, εμπιστεύεσαι. Με λίγα λόγια, ας υπάρχει πάντα στο ντουλάπι με τα καθαριστικά σου η Χλωρίνη Klinex, ένα προϊόν που εδώ και 70 χρόνια βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Στην προτείνουμε διότι πέρα από τη μεγάλη ιστορία της, εξουδετερώνει μύκητες, βακτήρια και κυρίως, το 99,9% των μικροβίων: Από σταφυλόκοκκο, μέχρι σαλμονέλα, γρίπη Η1Ν1 και άλλα. Η λίστα είναι μεγάλη!

klinex2.jpg

Στους κοινόχρηστους χώρους η ασφάλεια είναι πάντα το Α και το Ω

Με τις ιώσεις του φθινοπώρου να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και με τα παιδιά να θέλουν να πιάνουν, να αγγίζουν και να επεξεργάζονται ό,τι βρουν μπροστά τους, ξέρεις πως οι χώροι όπου παίζουν μες στο σπίτι και τους οποίους χρησιμοποιούν πολύ όλα τα μέλη της οικογένειας, μεταφέροντας ρύπους και μικρόβια απ’ έξω, πρέπει να είναι πάντα ασφαλείς, δηλαδή να έχουν απολυμανθεί πρώτα.

Αν υπάρχουν αρκετές επιφάνειες, τις οποίες πρέπει να απολυμάνεις στο σπίτι, λοιπόν, θα ρίξεις σε μία λεκάνη 180ml Χλωρίνη Klinex σε 5 λίτρα νερό, θα ανακατέψεις και φορώντας γάντια, θα χρησιμοποιήσεις ένα νωπό πανί για να περάσεις τις επιφάνειες, είτε πρόκειται για σημεία στο μπάνιο, είτε για το δάπεδο του σπιτιού. Και αναφερόμαστε στο δάπεδο, διότι είναι πολύ εύκολο να βρεις το μικρό σου ξαπλωμένο οπουδήποτε να παίζει ή να διαβάζει.

Να θυμάσαι απλώς να καθαρίσεις καλά τις πολύ λερωμένες επιφάνειες πριν την απολύμανση και φυσικά, να ξεβγάλεις τις επιφάνειες μετά την απολύμανση, αφού αφήσεις τη Χλωρίνη Klinex να δράσει πρώτα.

klinex3.jpg

Τα παιχνίδια μπορούν να αναδειχθούν σε εστίες μικροβίων

Απαραίτητο βήμα για να διασκεδάζουν κάθε μέρα με ασφάλεια τα παιδιά, είναι να φροντίζεις για την καθαριότητα των παιχνιδιών που χρησιμοποιούν. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, βασικό ζητούμενο είναι να έχουν καθαρά χεράκια όμως, επειδή για αυτό δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρη, καλό είναι να καθαρίζεις και να πλένεις συχνά τα παιχνίδια τους. Αν πρόκειται για πλαστικά παιχνίδια, μπορείς να τα πλένεις στο πλυντήριο πιάτων για να κερδίζεις χρόνο. Τα υπόλοιπα καλό είναι να τα περνάς με ένα πανάκι με νερό ή και κάποιο καθαριστικό προϊόν ή απλώς, να τα τοποθετείς σε μία λεκάνη με ζεστό νερό για λίγη ώρα και στη συνέχεια, να τα στεγνώνεις.

klinex4.jpg

Όπου και αν αγαπούν να παίζουν τα μικρά σου, το σίγουρο είναι πως θέλεις να βρίσκονται σε ένα απολύτως υγιεινά καθαρό περιβάλλον, κάθε φορά. Πάνω από όλα όμως, θέλεις να νιώθεις ήρεμη και να αισθάνεσαι πως είναι ασφαλή, όταν τα βλέπεις να παίζουν και να κυλιούνται στο πάτωμα. Και για να τα έχεις όλα, χρειάζεται να αφιερώνεις λίγα λεπτά μες στη μέρα για να χαρίζεις στο σπίτι σου προστασία και απολύμανση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved