Σπίτι χωρίς μικρόβια: Τα μυστικά της σωστής απολύμανσης που θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που τα παιδιά μας ξεκίνησαν το σχολείο και η καθημερινότητα μικρών και μεγάλων, έχει ήδη αλλάξει.

Σπίτι χωρίς μικρόβια: Τα μυστικά της σωστής απολύμανσης που θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις!

Περισσότερες υποχρεώσεις, διάβασμα, δραστηριότητες, παιχνίδι. Όλα πρέπει να χωρέσουν σε μία μέρα. Το έργο των μαμάδων δε, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, αφού μετά το ξέγνοιαστο καλοκαίρι πρέπει να συντονίσουν τα μικρά τους σε ένα σίγουρα πιο απαιτητικό πρόγραμμα. Πρέπει όμως, να προσαρμόσουν και εκείνες το πρόγραμμα τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μικρών τους. Το θέμα είναι, βέβαια, το εξής; Πού χρόνος για δουλειές του σπιτιού και απολύμανση σε βάθος;

Η αλήθεια είναι πως ειδικά οι μανούλες, θέλουν να έχουν τον χώρο τους υγιεινά καθαρό, να μπορούν να ξυπνούν ευδιάθετες και χωρίς άγχος, να μην ανησυχούν για ιούς ή βακτήρια που έχουν «εισβάλλει» μέσα στο σπίτι, μετά τις πολύωρες δραστηριότητες των παιδιών.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που είσαι μητέρα και αυτήν τη στιγμή περιμένεις να σχολάσει το παιδί σου από το σχολείο ή να ετοιμαστεί το φαγητό και σκέφτεσαι τι προλαβαίνεις να κάνεις για να αξιοποιήσεις αυτόν τον λίγο χρόνο, σου έχουμε τη λύση. Συνέχισε απλώς να διαβάζεις, για να αντλήσεις έμπνευση από τις συμβουλές μας, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή απολύμανση σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου, γρήγορα και εύκολα, τις ώρες που τα μικρά απουσιάζουν.

Δώσε ιδιαίτερη σημασία στο μπάνιο και τα κρυφά σημεία που «φιλοξενούν» ανεπιθύμητους φίλους

Το μπάνιο είναι το μέρος που επισκέπτεσαι συχνά, όσο βρίσκεσαι σπίτι. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Μετά το σχολείο, το γραφείο, το σούπερ μάρκετ, την παιδική χαρά ή το φροντιστήριο θα μπείτε στο μπάνιο και μαζί σας… θα μεταφέρετε και μικρόβια, τα οποία -φυσικά- μπορεί να «φωλιάσουν» σε διάφορα «κρυφά» σημεία.

Τι μπορείς να κάνεις; Να στραφείς στη «φίλη» που ξέρεις και εμπιστεύεσαι εδώ και χρόνια, δηλαδή στη Χλωρίνη Klinex! Με την τεχνολογία που διαθέτει, προσκολλάται για περισσότερο χρόνο στις επιφάνειες και χαρίζει απολύμανση από ιούς, βακτήρια και μούχλα, προσφέροντας παράλληλα λάμψη που διαρκεί.

klinex1.jpg

Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά στο μπάνιο συγκεκριμένα, η λεκάνη της τουαλέτας, ο νιπτήρας, τα πλακάκια, η ντουζιέρα είναι επιφάνειες, που σίγουρα χρησιμοποιούνται πολύ μες στην ημέρα.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να καθαρίζεις τακτικά και σε βάθος τέτοιου είδους επιφάνειες. Πώς; Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στον καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας, θα χρησιμοποιήσεις τη Χλωρίνη Klinex αδιάλυτη, χρησιμοποιώντας περίπου 80ml κάτω από το χείλος της λεκάνης. Θα την αφήσεις να δράσει όλη τη νύχτα και το πρωί, θα έχεις πει «αντίο» σε μικρόβια, λεκέδες και δυσάρεστες οσμές. Για τις υπόλοιπες επιφάνειες, δηλαδή τον νιπτήρα, τα πλακάκια και τη ντουζιέρα, θα διαλύσεις τη Χλωρίνη Klinex σε νερό. Για την ακρίβεια, θα διαλύσεις 180ml σε 5 λίτρα νερό και αφού καθαρίσεις την επιφάνεια μαζί με ένα πανί, θα αφήσεις τη χλωρίνη να δράσει για 30 λεπτά. Μετά θα ξεπλύνεις.

Όπως και όπου και αν τη χρησιμοποιήσεις, δηλαδή από το δάπεδο, μέχρι τη λεκάνη και τη ντουζιέρα, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως εισχωρεί σε κάθε γωνιά και δίνει και τη φρεσκάδα που θέλεις να αισθάνεσαι σπίτι σου. Με τη χρήση χλωρίνης δε, τα βακτήρια που μπορεί να μεταφέρουν τα παιδιά από το σχολείο ή τους εξωτερικούς χώρους, όταν πάνε να πλύνουν τα χέρια τους ή όταν κάνουν μπάνιο και πετούν τα βρόμικα ρούχα στο πάτωμα, θα εξουδετερωθούν!

Φρόντισε να δίνεις προσοχή στο πάτωμα για έξτρα ασφάλεια εντός

Μόλις το σχολείο τελειώσει, τα παιδιά θα μπουν τρέχοντας στο σπίτι. Φυσικά, ούτε που θα σκεφτούν να βγάλουν τα παπούτσια τους, πριν περιηγηθούν σε όλους τους χώρους του σπιτιού και φυσικά, προτού κάνουν μία στάση από το σαλόνι για να ξεκουραστούν.

Το ίδιο μπορεί να κάνετε και εσείς οι μεγάλοι, αν το πρόγραμμα μετά το γραφείο εξακολουθεί να είναι απαιτητικό και εσείς, έχετε να στείλετε email, να μαγειρέψετε, να οργανωθείτε για την επόμενη μέρα. Μπαίνετε εντός βιαστικοί και χωρίς να σκεφτείτε τι μεταφέρετε από τους δρόμους της πόλης. Κάπως έτσι, ακόμη και αν προσπαθείτε να κρατάτε το πάτωμα καθαρό, δύσκολα αποφεύγετε τα μικρόβια, ειδικότερα αν συγκατοικείτε με ένα κατοικίδιο.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν; Να στραφείς σε ένα προϊόν που προστατεύει την οικογένειά σου, εξουδετερώνοντας το 99,9% των μικροβίων, χαρίζοντας απολύμανση και λάμψη που διαρκεί, δηλαδή τη Χλωρίνη Klinex. Χρησιμοποιώντας το υγρό στο σφουγγάρισμά σου, με ένα πέρασμα θα έχεις καθαρίσει.

klinex2.jpg

Για να απολαμβάνεις με την οικογένειά σου ένα σπίτι υγιεινά καθαρό, χωρίς μικρόβια, μην ξεχνάς να βάζεις την απολύμανση σε πρώτο πλάνο. Διότι όσο απαιτητική και αν είναι η μέρα σου, έχεις ανάγκη να νιώθεις άνεση και ασφάλεια στον χώρο σου. Και σε αυτήν την προσπάθεια, έχεις διαχρονικά ως «σύμμαχό» σου την Klinex, που με ιστορία 70 χρόνων συνεχίζει να προσφέρει ένα καθαρό περιβάλλον με τους πιο γρήγορους και εύκολους τρόπους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved