10 μαθήματα ζωής από τον Albus Dumbledore που πρέπει να μάθουν τα παιδιά

Μαθήματα που μπορούν να μάθουν τα παιδιά από τον καθηγητή και διευθυντή της σχολής μαγείας. 

10 μαθήματα ζωής από τον Albus Dumbledore που πρέπει να μάθουν τα παιδιά

πηγή: Instagram @wonder_doodles

Πριν λίγες ημέρες, ο ηθοποιός σερ Michael John Gambon, ο οποίος υποδύθηκε τον καθηγητή Dumbledore στις ταινίες Harry Potter, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Με αφορμή τον θάνατό του, θυμόμαστε μερικά από τα σπουδαιότερα μαθήματα που πήραμε από τον υπέροχο διευθυντή του Hogwarts, τον αγαπητό φίλο του Harry, και τον μεγαλύτερο μάγο που γνωρίσαμε ποτέ — Ευχαριστούμε για όλα αυτά τα μαθήματα.

10 μαθήματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά από τον Albus Dumbledore

https://www.instagram.com/p/CxvErZaInox/

Μπορείς να βρεις ευτυχία, αν το διαλέξεις

Στην ταινία ο Harry Potter και ο φυλακισμένος του Azkaban, o καθηγητής Dumbledore λέει ότι «Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές, μόνο αν κάποιος θυμηθεί να ανάψει το φως!». Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος για την ευτυχία βρίσκεται στα δικά μας χέρια και είναι κάτι που κάθε παιδί πρέπει να διδαχθεί.

Η αγάπη όλα τα κατακτά

«Μη λυπάσαι τους νεκρούς Χάρι. Να λυπάσαι τους ζωντανούς, και περισσότερο εκείνους που ζουν χωρίς αγάπη», λέει ο καθηγητής Dumbledore στον Harry Potter. Του εξηγεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν χωρίς αγάπη και αυτό είναι οικτρό, γι' αυτό πρέπει να μοιράζουμε αγάπη με κάθε ευκαιρία.

Ονειρέψου μα μάθε να δρας

«Δεν πρέπει να στεκόμαστε στα όνειρα και να ξεχνάμε να ζούμε, να το θυμάσαι αυτό!». Αυτό είναι ένα απόφθεγμα του Dumbledore, που διαφωνεί με τον Harry Potter και του λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει να ακολουθεί τα όνειρά του για να φτάσει στον στόχο του.

https://www.instagram.com/reel/Cs6kxtFovRs/

Εσύ έχεις τη δύναμη της απόφασης

Ο Dumbledore λέει: «Δεν έχει σημασία πώς γεννήθηκε ένας άνθρωπος, αλλά πώς θα μεγαλώσει», με το οποίο εννοεί ότι ο άνθρωπος κρατά τη δύναμη να αποφασίζει τι θέλει να γίνει, ανεξάρτητα από το πώς έχει γεννηθεί.

Είσαι οι επιλογές σου

«Είμαστε οι επιλογές μας, Harry, αυτές δείχνουν τι είμαστε, περισσότερο από τις ικανότητές μας». Μέσα από αυτά τα λόγια το Dumbledore λέει στον Harry Potter ότι οι επιλογές μας και οι πράξεις μας είναι αυτά που μας καθορίζουν, περισσότερο από τις ικανότητές μας.

Ενωμένοι στεκόμαστε, χωρισμένοι πέφτουμε

«Είμαστε τόσο δυνατοί όσο είμαστε ενωμένοι και τόσο αδύναμοι αν διασπαστούμε», λέει ο Dumbledore. Πιστεύει ότι με την ενότητα θα ξεπεράσουμε όποιες δυσκολίες βρεθούν στον δρόμο μας.

Να αποδέχεσαι περισσότερο τους άλλους

«Οι διαφορές της συνήθειας και της γλώσσας δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως όταν οι στόχοι μας είναι ίδιοι και οι καρδιές μας ανοιχτές». O Dumbledore εξηγεί τη σημασία της αποδοχής, δείχνοντας ευγένεια σε όσους είναι διαφορετικοί από εμάς.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Ο καθηγητής Dumbledore λέει: «Οι λέξεις, κατά την δική μου -όχι και τόσο ταπεινή άποψη-, είναι η πιο ανεξάντλητη πηγή μαγείας. Ικανή να προκαλεί τραυματισμούς και να τους θεραπεύει!». Αυτό που εννοεί είναι ότι επικοινωνώντας μέσα από τις λέξεις είναι η μεγαλύτερη μαγεία στον κόσμο. Οι λέξεις μπορούν να δυναμώσουν ή να σταματήσουν τον πόνο.

https://www.instagram.com/reel/Cw0WIqOotEM/

Το να φοβάσαι κάτι δημιουργεί περισσότερο φόβο

Όταν ο Harry διστάζει να πει το όνομα του Voldemort, ο Dumbledore του λέει: «Να τον λες Voldemort, Harry. Πάντα να χρησιμοποιείς το ακριβές όνομα των πραγμάτων. Ο φόβος για ένα όνομα δυναμώνει τον φόβο που ήδη υπάρχει!». Αυτό σημαίνει ότι με το να φοβάσαι κάτι μόνο δυναμώνει τον φόβο, αντί να τον εξαλείψει.

Να πιστεύεις στις σκέψεις σου

Σε όλους μας έχουν πει να μην ονειρευόμαστε, αλλά ο Dumbledore το λέει διαφορετικά. Στις τελευταίες σκηνές της ταινίας Harry Potter, λέει στον Harry, «Φυσικά και συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου Harry, αλλά γιατί όμως αυτό πρέπει να σημαίνει ότι δεν είναι αληθινό;».

με πληροφορίες από το timesofindia.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved