Ιωάννα Τούνη: Τι δεν έκανε σύμφωνα με το έθιμο μετά τη βάφτιση

Και το όνομα του Νουνίτο; Πάρης!

Ιωάννα Τούνη: Τι δεν έκανε σύμφωνα με το έθιμο μετά τη βάφτιση

Σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη βάφτισαν τον γιο τους, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Ο μικρός ονομάστηκε Πάρης και νονοί του ήταν η Στέλλα Πάσσαρη (φίλη της μαμάς, Ιωάννας) και ο Γιώργος Μανίκας (φίλος του μπαμπά, Δημήτρη).

Η βάφτιση ήταν εντυπωσιακή και τα είχε όλα. Βλέπετε όλα πέρασαν από τα χέρια του κολλητού φίλου της μαμάς, Στέφανου, ο οποίος είχε επιμεληθεί τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

https://www.instagram.com/p/Cxlbm-5oOWi/

Οι φωτογραφίες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, έδιναν και έπαιρναν, με τους χαρούμενους γονείς να αναδημοσιεύουν όλα τα στιγμιότυπα που είχαν τραβήξει οι αγαπημένοι τους φίλοι και καλεσμένοι.

Τα έθιμα που ακολούθησαν μετά τη βάπτιση

Η πρώτη Θεία Κοινωνία, ήρθε 2 μέρες μετά τη βάφτιση. Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Οι γονείς, πήραν τον Πάρη και μαζί με τους νονούς, Γιώργο Μανίκα και Στέλλα Πάσσαρη, πήγαν στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου. Κοντά τους είχαν και τη λαμπάδα του παιδιού, όπως ορίζει το έθιμο. Για όσους δεν το γνωρίζετε, το νεοφώτιστο παιδί πρέπει να φορά τα βαπτιστικά του και να κοινωνεί 3 συνεχόμενες Κυριακές μετά τη βάφτιση. Μετά την τρίτη Θεία Κοινωνία, η λαμπάδα πρέπει να μείνει στην εκκλησία.

Αφού πήγαν όλοι μαζί στην εκκλησία, έπειτα επέστρεψαν στο σπίτι για... να κάνουν μπάνιο το μωρό. Βλέπετε, το έθιμο θέλει τους γονείς να ξεπλένουν το μωρό από το λάδι τρεις μέρες μετά τη βάφτιση. Μετά από τρεις μέρες η μητέρα μπορεί να πλύνει το μωρό, αλλά να κρατήσει το νερό και να το πετάξει στη θάλασσα, είτε σε απάτητο χώμα.

baftisi-pari-touni-alexandrou-(5).jpg

Στην περίπτωση της Ιωάννας Τούνη, ο μικρός Πάρης έκανε μπάνιο τη δεύτερη μέρα. Μάλιστα η νονά του, Στελλα Πάσσαρη, ανέλαβε να τον πλύνει. Όσο για το νερό; Η μαμά Ιωάννα, όπως έγραψε και σε ανάρτησή της, θα το έριχνε σε γλάστρα που έχει στο σπίτι.

baftisi-pari-touni-alexandrou-(1).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved