Το tip της μαμάς: Το κόλπο για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στην ντουλάπα

Τι να κάνετε ώστε η ντουλάπα σας να μην έχει υγρασία και μούχλα.

 

Το tip της μαμάς: Το κόλπο για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στην ντουλάπα
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σιδερώσετε τα ρούχα, αφήστε τα να κρυώσουν, πριν τα τακτοποιήστε στη ντουλάπα. Bigstock

Η μούχλα και η υγρασία δεν κάνουν την εμφάνισή τους μόνο στο μπάνιο αλλά και σε άλλα σημεία του σπιτιού, όπως στις ντουλάπες.

Αν μάλιστα δεν αερίζονται αρκετά ή είναι σε σημείο αρκετά σκοτεινό, τότε είναι πιθανό κάθε φορά που ανοίγεται την ντουλάπα να έρχεστε αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη οσμή.

Το κόλπο για να αποφύγετε την υγρασία στην ντουλάπα

Ένας απλός τρόπος να αποφύγετε την εμφάνιση υγρασίας στην ντουλάπα είναι να μην κρεμάτε ποτέ απευθείας τα σιδερωμένα ρούχα. Οι υδρατμοί του ζεστού ρούχου, απελευθερώνονται μέσα στην ντουλάπα με αποτέλεσμα την εμφάνιση υγρασίας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σιδερώσετε τα ρούχα, αφήστε τα να κρυώσουν, πριν τα τακτοποιήστε στη ντουλάπα.

mirodia-doulapas.jpg

Γέλη πυριτίου

Για να μειώσετε ή να εξαλείψετε την υγρασία στις ντουλάπες σας χρησιμοποιείστε γέλη πυριτίου. Ξέρετε, τα μικροσκοπικά αυτά σακουλάκια που βρίσκεται στα κουτιά με παπούτσια, βαλίτσες, πορτοφόλια, και πολλά άλλα προϊόντα. Συγκεντρώστε όσα περισσότερα τέτοια πακέτα με γέλη πυριτίου μπορείτε και σκορπίστε τα στις ντουλάπες για να απορροφηθεί η υγρασία.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο υλικό που μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της υγρασίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε μερικά υφασμάτινα πουγκιά και να τα κρεμάσετε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας. Όχι μόνο θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας αλλά θα εξαλείφει επίσης όλες τις άσχημες οσμές.

Καθαρίστε τη μούχλα με ξίδι

Υπάρχουν πολλά «πράσινα» καθαριστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαφάνιση της μούχλας. Τα πιο συνηθισμένα είναι το λευκό ξίδι και το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) . Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με αδιάλυτο λευκό ξίδι και ψεκάστε στο μουχλιασμένο σημείο. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου μία ώρα, στη συνέχεια καθαρίστε με νωπό σφουγγάρι και αφήστε να στεγνώσει. Η μυρωδιά του ξιδιού θα εξατμιστεί μετά από μερικές ώρες.

igrasia-stin-doulapa.jpg

Καθαρίστε τη μούχλα με οξυζενέ

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) . Ακριβώς όπως με το ξίδι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να το αφήσετε να δράσει για περίπου δέκα λεπτά. Ίσως χρειαστεί να τρίψετε λίγο για να αφαιρέσετε τον λεκέ από μούχλα. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε το σημείο.

Καθαρίστε τη μούχλα με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μούχλας αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την αφαίρεσή της. Ανακατέψτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με νερό και χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε καλά τη μούχλα. Τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα, σκουπίστε με καθαρό πανί και στη συνέχεια ψεκάστε ξανά το διάλυμα για να μην επανέλθει η μούχλα.

Με πληροφορίες από το northlandclosetandgarage.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved