Το tip της μαμάς: Τρόποι για να ποτίζονται τα φυτά όσο θα λείπετε για διακοπές

Αν δεν έχετε αυτόματο πότισμα, υπάρχουν τρόποι να μην ξεραθούν τα φυτά σας το διάστημα που θα απουσιάζετε για διακοπές.

Το tip της μαμάς: Τρόποι για να ποτίζονται τα φυτά όσο θα λείπετε για διακοπές

Λύσεις για το πότισμα των φυτών όσο είστε διακοπές.

Bigstock

Ανεξάρτητα από το πόσο θα διαρκέσουν οι διακοπές σας, τα φυτά που έχετε στο μπαλκόνι χρειάζονται τακτικό πότισμα.

Αν δεν έχετε αυτόματο πότισμα ούτε κάποιον γείτονα για να τα ποτίζει, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να τα διατηρήσετε υγιή μέχρι την επιστροφή σας.

Ας δούμε τις εναλλακτικές που έχετε:

Καλό πότισμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε, είναι να κάνετε ένα καλό πότισμα στα φυτά. Ρίξτε άφθονο νερό, περιμένετε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια επαναλάβετε.

fita-xoris-ximika.jpg

Σκιά

Η μεταφορά φυτών σε γλάστρες σε σκιερό σημείο ενώ λείπετε θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν την απαιτούμενη υγρασία επιβραδύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο στεγνώνουν.

Αυτοσχέδιο ποτιστικό με μπουκάλι

Από τις πιο απλές λύσεις αυτοσχέδιου ποτίσματος είναι τα πλαστικά μπουκάλια. Συγκεντρώστε από τώρα μπουκάλια του ενός λίτρου ή και μεγαλύτερα, κάντε μικρές τρύπες στο καπάκι ( να είναι πραγματικά μικρές, διαφορετικά το νερό θα αδειάσει μέσα σε 1- 2 μέρες) και αφού κλείσετε καλά το μπουκάλι, τοποθετήστε τα στο χώμα της γλάστρας ( ανάποδα πάντα). Όσο πιο κοντά στη βάση του φυτού είναι, τόσο καλύτερα.

Μπανιέρα

Εάν οι γλάστρες που έχετε δεν είναι πολλές και χωράνε στην μπανιέρα, μπορείτε να τις βάλετε εκεί πριν φύγετε. Απλώστε στη μπανιέρα μια μεγάλη πετσέτα, τοποθετήστε πάνω τις γλάστρες και γεμίστε την με νερό (μερικά εκατοστά και όχι μέχρι τη μέση). Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τα μικρότερα γλαστράκια τα οποία ποτίστε τα με τον ίδιο τρόπο στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτή η μέθοδος θα διατηρήσει «ζωντανά» τα φυτά σας έως και για μία εβδομάδα.

Young Woman Looks At Green Plant In White Flowerpot In Her Hands. Plants, Cacti, Drainage And Soil O

Πότισμα με φυτίλι

Μια άλλη έξυπνη μέθοδος για να διατηρείτε τα φυτά ενυδατωμένα ενώ λείπετε είναι η χρήση ενός φυτιλιού. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε ένα βάζο με νερό δίπλα στο φυτό και να βάλετε το ένα άκρο του φυτιλιού στο νερό και το άλλο στη γλάστρα. Το φυτίλι θα μπορεί να μεταφέρει αργά νερό στο φυτό αναπληρώνοντας την υγρασία που χρειάζεται.

Για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων καλό είναι να δοκιμάσετε αυτό τον εναλλακτικό τρόπο ποτίσματος πριν φύγετε για διακοπές.

Με πληροφορίες από το daviddomoney.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved