Το tip της μαμάς: Πώς να διατηρήσετε ασφαλή τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας στην παραλία

Είναι σημαντικό τα σνακ που θα πάρετε μαζί σας στην παραλία να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. 

Το tip της μαμάς: Πώς να διατηρήσετε ασφαλή τα τρόφιμα που θα πάρετε μαζί σας στην παραλία
Bigstock

Το μπάνιο στη θάλασσα «ανοίγει» την όρεξη. Αν μάλιστα συνηθίζετε να μένετε αρκετές ώρες με τα παιδιά στην παραλία, τότε, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας αρκετά σνακ ώστε να μην έχετε γκρίνια.

Πώς να διατηρήσετε τα τρόφιμα ασφαλή

Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα τρόφιμα με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλή για κατανάλωση. Επομένως, θα πρέπει να φροντίζετε για τη σωστή διατήρησή τους στην παραλία.

Ειδικότερα:

  • Πάρτε μαζί σας ένα φορητό ψυγειάκι με πολλές παγοκύστες. Τοποθετήστε πρώτα τα σάντουιτς ( καλό είναι να τα έχετε σε ένα μπολ για να μη μαλακώσουν από την υγρασία) και στη συνέχεια προσθεστε τα φρούτα και τα νερά, βάζοντας ενδιάμεσα παγοκύστες.
  • Παγώστε ή ψύξτε νερά από το προηγούμενο βράδυ, έτσι θα διατηρηθούν δροσερά για περισσότερες ώρες.
  • Ένα γεμάτο ψυγείο λειτουργεί καλύτερα από ένα μισοάδειο. Θα πρέπει να το γεμίσετε πλήρως έτσι ώστε ο αέρας να μην μπορεί να κυκλοφορεί μέσα. Αν δεν έχετε αρκετό φαγητό, μπορείτε να καταψύξετε μπουκάλια νερού και να γεμίσετε τους άδειους χώρους με αυτά.
  • Τοποθετήστε το ψυγείο σε σκιά κάτω από την ομπρέλα ή από ένα δέντρο.
  • Αποφύγετε να ανοίγετε το ψυγείο συνέχεια ώστε το φαγητό να παραμείνει κρύο για περισσότερο διάστημα.
kinito-stin-paralia.jpg

Τρόφιμα που δεν πρέπει να έχετε μαζί σας στην παραλία

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που δε θα αλλοιωθούν εύκολα.

  • Τα τυριά, το γάλα, το γιαούρτι, οι σοκολάτες, τα γεμιστά μπισκότα και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να γίνει επικίνδυνο όταν αλλοιωθεί θα πρέπει να αποφεύγεται, εκτός αν είστε βέβαιοι ότι το ψυγείο θα τα διατηρήσει με ασφάλεια.
  • Είναι γεγονός ότι τα τσιπς, τα έτοιμα κέικ, τα μπισκότα, οι σφολιάτες, τα κράκερς και άλλα έτοιμα snacks μπορούν να αποτελούν μία γρήγορη επιλογή για την παραλία. Ωστόσο η διατροφική τους αξία είναι αμφίβολη καθώς είναι συνήθως πλούσια σε ζάχαρη, λιπαρά, επεξεργασμένα άλευρα, αλάτι και συντηρητικά.
  • Οι έτοιμοι χυμοί και τα αναψυκτικά του εμπορίου είναι πλούσιοι σε ζάχαρη, τεχνητά χρώματα και συντηρητικά, ενώ δε μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά σε σημαντικές ποσότητες. Σε ό,τι αφορά τους φυσικούς χυμούς, είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε τα φρούτα ολόκληρα, καθώς οι φυσικοί χυμοί δεν περιέχουν τις φυτικές ίνες των φρούτων και δε μας χορταίνουν στον ίδιο βαθμό.

Με πληροφορίες από το foodsafetytrainingcertification.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved