Tips για μαμάδες: Πώς να διώξετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας

Τα μυρμήγκια μπορούν να εμφανιστούν στην κουζίνα ξαφνικά αλλά όχι χωρίς λόγο.

Tips για μαμάδες: Πώς να διώξετε τα μυρμήγκια από τον πάγκο της κουζίνας
Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στην κουζίνα. Bigstock

Τα μυρμήγκια εμφανίζονται συνήθως στον πάγκο της κουζίνας, ξαφνικά. Λίγα ψίχουλα από κάποιο γλυκό, κόκκοι ζάχαρης ακόμα και ελάχιστος χυμός που χύθηκε, αρκούν για να τα προσελκύσουν. Είναι πάντα σε συνεχή αναζήτηση για φαγητό και μόλις το βρουν, κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους.

Πρόληψη

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσετε ότι τα μυρμήγκια θα μείνουν μακριά από την κουζίνα. Φροντίστε λοιπόν να αποθηκεύετε τα τρόφιμα σε ερμητικά κλειστές πλαστικές σακούλες και δοχεία.

Μην ξεχνάτε ότι τα μυρμήγκια συνήθως έλκονται από αμυλούχα και γλυκά τρόφιμα, όπως το μέλι, το καλαμποκάλευρο και η ζάχαρη. Επίσης, καθαρίστε τα ψίχουλα φαγητού γύρω από τις ηλεκτρικές συσκευές και τους κάδους σκουπιδιών. Γενικά, όσο πιο καθαρή διατηρείτε την κουζίνα σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να δείτε να…μετακομίζουν μέσα μυρμήγκια.

mirmigia-adimetopisi.jpg

Τρόποι να διώξετε τα μυρμήγκια

Μπαχαρικά

Διάφορα μπαχαρικά και όχι μόνο, κρατούν μακριά τα μυρμήγκια… Δοκιμάστε πιπέρι, κανέλα, σκόνη κάρυ, αλάτι ή κιμωλία. Θυμηθείτε ότι ορισμένα από αυτά μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια, τη μύτη, το στόμα ή το δέρμα του παιδιού ή του κατοικίδιου ζώου σας επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιείτε.

Αιθέρια έλαια

Μουσκέψτε μερικές μπάλες βαμβακιού σε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών ή μέντας και τοποθετήστε τις στις γωνίες των ντουλαπιών και των συρταριών. Η μυρωδιά τους λειτουργεί αποτρεπτικά για τα μυρμήγκια.

Ταλκ

Πασπαλίστε με λίγο ταλκ τις πόρτες και τα παράθυρα ή για ακόμα καλύτερα, απλώστε σε αυτά τα σημεία μια μικρή ποσότητα βαζελίνης.

talk-stin-paralia.jpg

Φυσικό σπρέι

Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ίσα μέρη ξίδι ή χυμό λεμονιού και ζεστό νερό. Φροντίστε να ανακινήσετε το μπουκάλι για να αναμειχθεί καλά το διάλυμα. Ψεκάστε τον πάγκο της κουζίνας, τις γωνίες και άλλες επιφάνειες που έχετε εντοπίσει τα μυρμήγκια. Επίσης, ακολουθήστε τα ίχνη τους και ψεκάστε το διάλυμα όπου έχουν δημιουργήσει την αποικία τους.

Σαπούνι χεριών

Αυτό το καθημερινό προϊόν μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την απομάκρυνση των μυρμηγκιών από την κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε το σαπούνι για να φτιάξετε σαπουνόνερο, το οποίο μπορείτε να ραντίσετε γύρω από την κουζίνα . Το σαπουνόνερο καθαρίζει το άρωμα των μυρμηγκιών που χρησιμοποιούν δημιουργώντας συνήθως μεγάλες γραμμές. Χωρίς το άρωμα, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, και σκορπίζονται σε διαφορετικά μέρη.

Με πληροφορίες από το themanual.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved