Σία Κοσιώνη: Το δώρο ζωής που έκανε στον γιο της, Δήμο

Μια σειρά από εκπληκτικές φωτογραφίες δημοσίευσε η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη.

Σία Κοσιώνη: Το δώρο ζωής που έκανε στον γιο της, Δήμο

Στη Μεσσηνία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Παρασκευής, κάνοντας ένα «δώρο ζωής» όπως σχολίασε στον γιο της, Δήμο.

Η δημοσιογράφος έζησε μια ιδιαίτερη εμπειρία δίπλα στον καθηγητή μαζί με τον Δήμο, όπου μάλιστα είχε την ευκαιρία να βοηθήσει στις ανασκαφές στην Ίκλαινα Μεσσηνίας.

dimos-mpakogiannis.jpg

Δήμος Μπακογιάννης

Η Ίκλαινα Μεσσηνίας εμφανίζεται να είναι μία από της σημαντικότερες πρωτεύουσες της περιοχής την Εποχή του Χαλκού, και αναφέρεται ακόμη και στα βασιλικά αρχεία της Πύλου, τα οποία είναι γραμμένα σε γραμμική Β. Στην περιοχή έχουν παρουσιαστεί στο φως σημαντικά αρχαιολογικά υπολείμματα της Εποχής του Χαλκού, περίπου -1600/ -1100, μέσω των ανασκαφών και της επιφανειακής έρευνας από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το πανεπιστήμιο του Μισσούρι-ST Louis υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μιχάλη Κοσμόπουλου.

Η Σία Κοσιώνη φωτογραφήθηκε στο πλάι του Αρχαιολόγου, Μιχάλη Κοσμόπουλου και δημοσίευσε φωτογραφίες του γιου της, Δήμου, σχολιάζοντας: «Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον σπουδαίο καθηγητή, αρχαιολόγο, ακαδημαϊκό, μα πάνω από όλα τον υπέροχο άνθρωπο με τη θηριώδη ελληνική ψυχή Μιχάλη Κοσμόπουλο που έδωσε την ευκαιρία σε εμένα και στον γιο μου να επισκεφτούμε την σπάνιας σημασίας ανασκαφή του στην Ικλαινα Μεσσηνίας. Έστω και για λίγο ζήσαμε τη μαγεία της ανακάλυψης, τον παλμό αυτού του αδιανόητου θαύματος που συμβαίνει όταν το σήμερα συναντάει το χθες. Για μένα ήταν μια εμπειρία αξέχαστη, για τον μικρό Δήμο ένα δώρο ζωης».

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Κοσμόπουλο, έτσι όπως αναφέρονται στο site themata-archaiologias.gr. Ο Μιχάλης Κοσμόπουλος είναι Καθηγητής Αρχαιολογίας και κάτοχος της Διακεκριμένης Έδρας («Endowed Chair») Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στις ΗΠΑ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, και το Πανεπιστήμιο Washington του St. Louis. Η ειδικότητά του είναι η Προϊστορική Αρχαιολογία του Αιγαίου, με έμφαση στη Μυκηναϊκή αρχαιολογία. Έχει διεξάγει ανασκαφές σε πολλές αρχαιολογικές θέσεις στην Ελλάδα (Ελευσίνα, Μυκήνες, Αρχαία Κόρινθο, Επίδαυρο, Ιθάκη, Ωρωπό) και την Ουκρανία (Ολβία) και εδώ και πολλά χρόνια διευθύνει τις ανασκαφές της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην Ίκλαινα Μεσσηνίας. Έχει δημοσιεύσει 16 βιβλία και πάνω 100 επιστημονικά άρθρα και μελέτες για ευρύ φάσμα αρχαιολογικών και ιστορικών θεμάτων. Είναι τακτικό μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (St. Louis), της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών του Καναδά, και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Περισσότερα για αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα Αρχαιολόγο, μπορείτε να μάθετε στο michaelcosmopoulos.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved