Ώρα για γενική καθαριότητα και αυτά είναι τα πέντε βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις

Ενώ υποδέχεσαι το καλοκαίρι και λίγο πριν φύγεις για τις καθιερωμένες οικογενειακές διακοπές, γνωρίζεις πως υπάρχει μία ακόμη εκκρεμότητα, ένα σημαντικό task που καλείσαι να φέρεις εις πέρας.

Ώρα για γενική καθαριότητα και αυτά είναι τα πέντε βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις

Ο λόγος, φυσικά, για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού.

Αν είσαι ιδιαίτερα πολυάσχολη και όλη μέρα «τρέχεις» πιθανότατα έχεις σκεφτεί ακόμη και το ενδεχόμενο να καθαρίζεις λίγο λίγο κάθε μέρα και από ένα διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού. Η αλήθεια είναι όμως, ότι η γενική καθαριότητα καλό είναι να γίνεται μια και έξω, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πως θα «θυσιάσεις» το Σάββατό σου.

Το θέμα είναι, βέβαια, το εξής: Ότι δεν θέλεις να έχεις απλώς ένα καθαρό σπίτι, αλλά χρειάζεσαι χώρους υγιεινά καθαρούς από άκρη σε άκρη, ειδικότερα αν είσαι μητέρα.

Πώς θα καθαρίσεις σε βάθος και θα απολυμάνεις μπάνιο, κουζίνα, δάπεδο, κουρτίνες, καναπέδες σε μία μέρα; Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις πέντε «δοκιμασμένες» συμβουλές και τα αγαπημένα μας home cleaning προϊόντα, για να κάνεις εύκολα και αποτελεσματικά γενική καθαριότητα στο σπίτι.

dettol1.jpg

Βήμα 1ο: Ξεκίνα από το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα

Ξεκίνα τη γενική καθαριότητα του σπιτιού, τακτοποιώντας αρχικά τους χώρους και στη συνέχεια, ξεσκονίζοντάς τους. Όπου υπάρχουν ψηλά έπιπλα και συσκευές, καλό είναι να ξεσκονίσεις από πάνω προς τα κάτω. Αφού τακτοποιήσεις και ξεσκονίσεις τους χώρους και αφότου τινάξεις τα ριχτάρια από τους καναπέδες και τις κουρτίνες, θα σκουπίσεις όλους τους χώρους, ώστε να απομακρύνεις τη σκόνη. Όλα αυτά έχοντας τα παράθυρα ανοιχτά, ώστε να αερίζεται το σπίτι.

Βήμα 2ο: Συνέχισε με την απολύμανση των χώρων και των επίπλων

Επόμενο βήμα είναι η εις βάθος απολύμανση. Στις καθαρές πλέον επιφάνειες, θα χρησιμοποιήσεις ειδικά προϊόντα, όπως απολυμαντικά σπρέι και πανάκια καθαρισμού που εξουδετερώνουν τα βακτήρια. Από τους πάγκους της κουζίνας και τις επιφάνειες των επίπλων, μέχρι τους καναπέδες και τις κουρτίνες. Ναι, τις κουρτίνες! Διότι αν δεν το γνώριζες, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα με απολυμαντικούς παράγοντες, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα ακόμη και σε υφάσματα.

Για καθαριότητα και απολύμανση σε σκληρές και μαλακές επιφάνειες, χρησιμοποίησε τα δικά μας αγαπημένα Dettol προϊόντα. Το πρώτο είναι το Dettol Αντιβακτηριδιακό All in One Απολυμαντικό Σπρέι, ένα ειδικό σπρέι που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων σε σκληρές και μαλακές επιφάνειες, αρωματίζοντας παράλληλα τον χώρο, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε επιφάνειες επίπλων, ακόμη και σε καναπέδες, κουρτίνες και στρώματα.

Για ένα υγιεινά καθαρό αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε στις επιφάνειες που χρειάζονται έξτρα καθαριότητα και απολύμανση, όπως για παράδειγμα οι βρύσες του μπάνιου και της κουζίνας, τα Dettol Power & Fresh Πανάκια Καθαρισμού Πολλαπλών Χρήσεων Citrus. Αντιμετωπίζουν την πιο σκληρή βρομιά, όπως καμένο φαγητό, λίπη κουζίνας και υπολείμματα μπάνιου και αφήνουν τις επιφάνειες αστραφτερές.

dettol2.jpg

Βήμα 3ο: Δώσε έμφαση στην κουζίνα και το μπάνιο

Όπως γνωρίζεις καλά, η κουζίνα και το μπάνιο του σπιτιού, είναι δύο από τα πιο «δύσκολα» δωμάτια. Διότι χρησιμοποιούνται πολύ και σε καθημερινή βάση και έχουν περισσότερη ανάγκη από καθαριότητα και απολύμανση. Ίχνη από λίπη και υπολείμματα από άλατα βρίσκονται παντού σε αυτούς τους χώρους, ειδικότερα αν έχουμε καιρό να κάνουμε γενική καθαριότητα. Χρειάζεται, λοιπόν, να εστιάσεις την προσοχή σου.

Το στοιχείο-«κλειδί» για να καθαρίσεις πιο εύκολα το μπάνιο και την κουζίνα, χαρίζοντάς τους υγιεινή καθαριότητα από άκρη σε άκρη, είναι το να στραφείς σε προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τους συγκεκριμένους χώρους. Το Dettol Power & Pure Μπάνιο, για παράδειγμα, είναι ιδανική επιλογή για το μπάνιο σου. Διότι χαρίζει αποτελεσματικό, βαθύ καθαρισμό χωρίς ξέβγαλμα. Όλα αυτά ενώ δεν περιέχει σκληρά χημικά υπολείμματα και εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων.

Όσο για την κουζίνα σου, δοκίμασε το Dettol Power & Pure Κουζίνα -και θα μας θυμηθείς! Βλέπεις, είναι ειδικά σχεδιασμένο για την απομάκρυνση των λιπών, χάρη στη σύνθεση με ενεργό οξυγόνο που διαθέτει, ενώ έχει και μεγάλη απολυμαντική δύναμη -και φυσικά, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα μετά τη χρήση.

dettol3.jpg

Βήμα 4ο: Μην ξεχάσεις τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

Κοντεύεις να ολοκληρώσεις τη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Μήπως όμως σου ξέφυγε κάτι; Αναφερόμαστε, βέβαια, σε διάφορες σκληρές επιφάνειες και γωνιές του σπιτιού, τις οποίες χρησιμοποιείς πολύ, αλλά συνήθως ξεχνάς να καθαρίζεις. Τα πόμολα από τις πόρτες και τα χερούλια από τα ντουλάπια, ο κάδος των σκουπιδιών, οι διακόπτες (τους καθαρίζουμε με προσοχή), οι επιφάνειες από τα φωτιστικά, είναι μερικά από αυτά τα σημεία.

Επειδή όμως, πέρα από καθάρισμα χρειάζονται και απολύμανση, μιας και τα αγγίζουν συχνά όλα τα μέλη της οικογένειας, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν με απολυμαντικούς παράγοντες, όπως το Dettol Αντιβακτηριδιακό Power & Fresh Advance Πολυκαθαριστικό. Στο προτείνουμε διότι εξουδετερώνει τα βακτήρια, χαρίζει λάμψη και άρωμα φρεσκάδας και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις απευθείας σε διάφορες, πλενόμενες επιφάνειες.

dettol4.jpg

Βήμα 5ο: «Κλείσιμο» με καλό σφουγγάρισμα για έξτρα απολύμανση

Το σφουγγάρισμα του σπιτιού θα το αφήσεις, φυσικά, για το τέλος, αφού πρώτα θα έχεις ξεσκονίσει, θα έχεις απολυμάνει τις επιφάνειες και θα έχεις σκουπίσει το πάτωμα. Αυτή τη διαδικασία ακολουθείς πιθανότατα, κάθε φορά που καθαρίζεις το σπίτι. Αλήθεια όμως, δίνεις την απαραίτητη προσοχή στο πώς σφουγγαρίζεις;

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες συμβουλές που αξίζει να ακολουθήσεις στη «γενική» του σπιτιού. Για παράδειγμα, καλό είναι να προτιμήσεις μία σφουγγαρίστρα μικροϊνών, που ενδείκνυται για κάθε πάτωμα και είναι ιδιαίτερα απορροφητική. Επίσης, δοκίμασε να σφουγγαρίζεις με κατεύθυνση από μέσα προς τα έξω σε κάθε δωμάτιο και να μην χρησιμοποιείς παραπάνω ποσότητα καθαριστικού, από αυτήν που προτείνεται.

Σε αυτό το σημείο πρέπει σίγουρα να σταθούμε, δηλαδή στο καθαριστικό. Διότι είναι το στοιχείο-«κλειδί» που θα κάνει τη διαφορά. Αν, λοιπόν, εκτός από λαμπερό, θέλεις το πάτωμά σου να είναι και υγιεινά καθαρό, προτίμησε ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό πατώματος, όπως το Dettol Πολυκαθαριστικό για Μεγάλες Επιφάνειες, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αδιάλυτο ή διαλυμένο σε νερό. Εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και αφαιρεί λίπη και βρομιά, αφήνοντας ένα άρωμα φρεσκάδας και αστραφτερό πάτωμα στο τέλος.

dettol5.jpg

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Έφτασε η στιγμή να χαρίσεις έναν βαθύ καθαρισμό στο σπίτι σου. Αφού «εξοπλιστείς» με τους απαραίτητους «συμμάχους» καθαρισμού και συγκεντρώσεις τα εργαλεία που θα χρειαστείς για αυτήν την «αποστολή», θα είσαι πλέον έτοιμη να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, με στόχο ένα σπίτι υγιεινά καθαρό!

*Χρησιμοποιείτε τα απολυμαντικά προϊόντα με ασφάλεια. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τα στοιχεία του προϊόντος πριν από τη χρήση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved