Ετεοκλής Παύλου: Η Μελίτα τρώει παγωτό και το απολαμβάνει

Η Μελίτα τρώει παγωτό στο μπολ και το χαίρεται. 

Ετεοκλής Παύλου: Η Μελίτα τρώει παγωτό και το απολαμβάνει

Ο Ετεοκλής Παύλου με τη Μελίτα.

Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλης Παύλου είναι ενεργοί στα social media και καθημερινά μοιράζονται στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους. Σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστεί η κόρη τους,Μελίτα, όπως σε αυτά που δημοσίευσε ο παρουσιαστής και personal trainers λίγες μέρες πριν.

Η Μελίτα τρώει παγωτό με τον αδερφό του Ετεοκλή Παύλου, Θανάση, και όπως φαίνεται το απολαμβάνει και με το παραπάνω.

«Αφήσαμε την Μελιτα να φάει παγωτό με τον θείο Θανάση

Θειος: "Μην αγχώνεστε,θα έχω το νου μου"

Μετά από λιγο είδαμε αυτο…! Αυταααα από σήμερα» έγραψε στην ανάρτησή του χιουμοριστικά.

https://www.instagram.com/p/CszFLG9LRaL

Πόσο παγωτό κάνει να τρώει το παιδί;

Το παγωτό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας λόγω του γάλακτος που είναι και το βασικό του συστατικό. Επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε και την υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά και ζάχαρη.

Το καλοκαίρι είναι φυσικά το γλυκό που έχει την τιμητική του και δεν είναι απαογευρικό ακόμα και στη διατροφή του παιδιού. Το μυστικό ωστόσο για μία ισορροπημένη διατροφή, κρύβεται στην ποσότητα.

Η διατροφολός και συνεργάτης του Mothersblog.gr, Ευσταθία Παπαδά, αναφέρει:

«Η μερίδα για το παγωτό ορίζεται σε ½ φλιτζάνι και περιέχει περίπου κατά μέσο όρο το λιγότερο 250 θερμίδες, το οποίο εξαρτάται από τη σύσταση του παγωτού. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουν τα παιδιά, καθώς η καθημερινή κατανάλωση του παγωτού σε μεγαλύτερες μερίδες θα έχει αρνητική επίδραση στο βάρος και τους δείκτες υγείας των παιδιών.»

Εξίσου σημαντική είναι και η ποιότητα του παγωτού. Η ειδικός συμβουλεύει:

«Επιλέγετε εκείνα των οποίων αναγνωρίζετε τα περισσότερα συστατικά όπως το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και αποφύγετε εκείνα που περιέχουν περισσότερα συντηρητικά και άλλες χημικές ουσίες και χρώματα που δεν αναγνωρίζετε. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέγετε εκείνα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε παγωτά του εμπορίου λιγότερο συχνά και να προτιμάτε το σπιτικό παγωτό.»

Όσον αφορά τη συχνότητα η Ευσταθία Παπαδά συμβουλεύει τους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους παγωτό εμπορίου 1-2 φορές την εβδομάδα.

«Η κατανάλωση με μέτρο δεν θα επιβαρύνει το διατροφικό πλάνο των παιδιών. Μπορείτε να επιτρέπετε την κατανάλωση παγωτού του εμπορίου 1-2 φορές την εβδομάδα και για τις υπόλοιπες μέρες μπορείτε να τους προσφέρετε την εναλλακτική του σπιτικού παγωτού ή ενός ζελέ φρούτων ή γιαούρτι με φρούτα. Αποφύγετε να έχετε στο σπίτι οικογενειακές συσκευασίες παγωτού καθώς εύκολα μπορείτε να παρασυρθείτε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά.» αναφέρει συγκεκριμένα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved