Tips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείτε τη χλωρίνη στην καθαριότητα  

Η χλωρίνη κυρίως απολυμαίνει γι΄αυτό είναι σημαντικό πού και πώς τη χρησιμοποιείτε.

Tips για μαμάδες: Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείτε τη χλωρίνη στην καθαριότητα  

H χλωρίνη απολυμαίνει όλο το σπίτι.

Bigstock

Ακόμα κι αν σας ενοχλεί η μυρωδιά της χλωρίνης , τη χρησιμοποιείτε συχνά στην καθαριότητα του σπιτιού, ειδικά αν θέλετε να απολυμάνετε.

Σύμφωνα με τον Thomas Benzoni, επίκουρο καθηγητή και διδάκτορα οστεοπαθητικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Des Moines, «η χλωρίνη όταν χρησιμοποιείται σωστά στο σπίτι ενδείκνυται επειδή απολυμαίνει, χρειάζεται όμως προσοχή να μην αναμειγνύεται με άλλα οικιακά καθαριστικά, ειδικά καθαριστικά λεκάνης της τουαλέτας και αμμωνία. Μια τέτοια αντίδραση θα είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση αερίου χλωρίου που είναι επικίνδυνο για την υγεία».

Γι΄αυτό συστήνει να αφήνετε να στεγνώσει το καθαριστικό καλά πριν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Αυτό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας έκθεσης σε μια δυνητικά τοξική αντίδραση.

xlorini.jpg

Χρειάζεται προσοχή με την ποσότητα της χλωρίνης.

Σωστή χρήση της χλωρίνης

Για την απολύμανση των επιφανειών θα πρέπει να αραιώνετε την χλωρίνη με νερό. Εξουδετερώνει επιβλαβή μικρόβια και βακτήρια και απολυμαίνει τα ρούχα στο πλυντήριο.

Για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε μια επιφάνεια, πρέπει πρώτα να την πλύνετε με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα, να την αφήσετε να στεγνώσει και μετά να την περάσετε με χλωρίνη το πολύ 1 ½ φλιτζάνι ανά γαλόνι νερού, σύμφωνα με τον Benzoni. Περιμένετε για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίζετε την επιφάνεια με καθαρό, βρεγμένο πανί.

Καλό είναι να φοράτε γάντια όταν χρησιμοποιείτε χλωρίνη και να αερίζετε το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί η χλωρίνη μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα και τον λαιμό.

Young Woman Standing And Holding Bucket Of Cleaning Equipments Ready For Day Of Cleaning At Home. Wo

Τι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε χλωρίνη

Bigstock

Χλωρίνη στα ρούχα

Η χλωρίνη απολυμαίνει και λευκαίνει τα ρούχα (μόνο τα λευκά) εφόσον τη χρησιμοποιήσετε σωστά.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν προσθέτουν χλωρίνη στα ρούχα είναι να χρησιμοποιούν λάθος ποσότητα.

«Πρέπει να προσαρμόσετε την ποσότητα της χλωρίνης που προσθέτετε μαζί με το απορρυπαντικό σας, με βάση το μέγεθος του φορτίου», λέει η Mary Gagliardi, ειδική στον καθαρισμό και το πλύσιμο ρούχων και προτείνει ως δοσολογία ½ φλιτζάνι χλωρίνη για ένα κανονικό φορτίο και 1 φλιτζάνι για ένα πολύ μεγάλο ή/και πολύ λερωμένο φορτίο.

Με πληροφορίες από τη washingtonpost.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved