Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η κόρη της έφτιαξε κέικ πορτοκάλι και μοσχοβόλησε το σπίτι

Η Βικτώρια έφτιαξε κέικ πορτοκάλι και αυτή είναι συνταγή.

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η κόρη της έφτιαξε κέικ πορτοκάλι και μοσχοβόλησε το σπίτι

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου αγαπά το καλό φαγητό και αυτό φαίνεται στις αναρτήσεις της. Μέσα από το προφίλ της έχει προτείνει εστιατόρια, μαγαζιά για σνακ και brunch και φυσικά έχει μοιραστεί συνταγές εύκολες και ιδιαίτερες που έχει δοκιμάσει και η ίδια στο σπίτι.

Η μαγειρική φαίνεται ότι έχει κερδίσει και τη μικρή της κόρη που φέτος γιόρτασε τα έκτα γενέθλιά της. Η Βικτώρια έφτιαξε κέικ πορτοκάλι και η δημοσιογράφος όλο περηφάνεια μας έδειξε το ομολογουμένως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το παρακάτω είναι το πρώτο στόρι που ανέβασε. Το κέικ μόλις βγήκε από τον φούρνο και φαίνεται αφράτο και λαχταριστό ήδη μέσα από τη φόρμα.

eliana-xrusikpoulou-kori-keik-(4).jpg

Ιδού και πώς ήταν μόλις το ξεφόρμαρε, λίγο πριν προσθέσει τη ζάχαρη άχνη.

eliana-xrusikpoulou-kori-keik-(3).jpg

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου πόζαρε δίπλα στο γλύκισμα της κόρης της και παραδέχεται:

«Πιο περήφανη από το να το είχα φτιάξει εγώ».

eliana-xrusikpoulou-kori-keik-(2).jpg

Κέικ πορτοκάλι στο blender

Το κέικ πορτοκάλι είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα και φυσικά πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν τη συνταγή. Η δημοσιογράφος είπε ότι τη βρήκε στο προφίλ The Μodern Νona και η διαφορά της σε σχέση με άλλες συνταγές για κέικ πορτοκάλι που πιθανά να έχετε δοκιμάσει ήδη, είναι ότι ανακατεύετε τα υλικά στο blender και ότι περιέχει ένα ολόκληρο πορτοκάλι.

eliana-xrusikpoulou-kori-keik-(1).jpg

Υλικά:

  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζάνι έλαιο αβοκάντο (ή όποιο άλλο λάδι θέλετε) (175 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γραμμάρια)
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι χωρίς σπόρια κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού (5 γραμμάρια)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γραμμάρια)
  • ¾ κουταλιά της σούπας baking powder (8 γραμμάρια)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (3 γραμμάρια)
  • Έλαιο αβοκάντο ή όποιο άλλο λάδι θέλετε για να αλείψετε τη φόρμα

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε στην φόρμα λίγο λάδι και βάλτε ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος.

Σε ένα blender με μεγάλη ισχύ βάλτε πρώτα όλα τα υγρά υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε και τα στερεά και «χτυπήστε» τα για 30 με 40 δευτερόλεπτα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθοούν και το μείγμα να αποκτήσει μία παχύρευστη υφή.

Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα όταν τρυπάτε με αυτήν το κέικ.

Μόλις βγάλετε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον δέκα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε την ζάχαρη άχνη.

https://www.instagram.com/p/CrqqXfWgEd_
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved