Αλέξης Τσίπρας: «O μικρός μου γιος έχει βγει χάκερ. Έσπασε το σύστημα του parental control»

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Happy Day και μεταξύ άλλων μίλησε για την οικογένειά του και τους δύο γιους του.

Αλέξης Τσίπρας: «O μικρός μου γιος έχει βγει χάκερ. Έσπασε το σύστημα του parental control»

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει μέχρι τις εκλογές και οι εμφανίσεις των υποψηφίων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληθαίνουν. Ο Αλέξης Τσίπρας κάθισε σήμερα στον καναπέ του Happy Day και έδωσε μία συνέντευξη στην Σταματίνα Τσιμτσιλή διαφορετική από αυτές που τον έχουμε συνηθίσει. Μίλησε για τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τον πατέρα του που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2012 και τους δύο γιους του, Ορφέα – Ερνέστο και ΦοίβοΠαύλο.

Για τον μικρότερο γιο του, μάλιστα, είπε ότι έχει βγει χάκερ αφού σε ηλίκία επτά ετών κατάφερε να «σπάσει» το σύστημα του parental control που είχε εγκαταστήσει η Μπέτυ Μπαζιάνα στις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού.

Στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε με αφορμή τη συζήτηση για τη σχέση των παιδιών με τις οθόνες. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια τη δική του και της συντρόφου του ως γονείς να βάλουν όρια, όπως όταν αποφάσισαν να καταργήσουν την τηλεόραση από το σπίτι τους.

«Η μεγάλη μάχη που δίνουμε πια είναι αυτή με τις οθόνες, με τα κινητά τηλέφωνα, όπου έχουμε χάσει το παιχνίδι. Αυτή η γενικά, είναι μία γενιά που ζει σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο, που μεγαλώνει σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο από αυτό που μεγαλώσαμε εμείς. Δεν μπορείς να αποκόψεις το παιδί από την οθόνη, γιατί τη βρίσκει παντού. Μπορείς όμως και πρέπει να βάλεις κάποια όρια. Και νομίζω ότι μία ακόμα μεγάλη μάχη που την έχουμε χάσει με τα αγόρια μας είναι να αγαπήσουν λίγο περισσότερο το βιβλίο, διότι όταν έχουν τη δυνατότητα να δουν μία ταινία και να διαβάσουν ένα βιβλίο, ε.. πάνε στην ταινία. Η μάχη είναι σκληρή. Να φανταστείτε στο σπίτι δεν υπάρχει τηλεόραση, την έχουμε καταργήσει. Έχουμε έναν προτζέκτορα για να βλέπουμε ποδόσφαιρο ή ταινίες.»

ο Αλέξης Τσίπρας είναι ζευγάρι με την Μπέτυ Μπαζιάνα από όταν ακόμα πήγαιναν στο Λύκειο. Στην Σταματίνα Τσιμτσιλή όταν ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που τον γοήτευσε στη σύντροφό του, είπε:

«Είμαστε μαζί από το λύκειο. Εκείνη την εποχή σίγουρα με γοήτευσε γιατί είναι μία γοητευτική γυναίκα. Αλλά νομίζω περισσότερο γοητευτική είναι η προσωπικότητά της.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης λέει επίσης για εκείνη:

«Έχει τον πρώτο ρόλο και εάν δεν τον είχε νομίζω ότι δεν θα πήγαιναν τα πράγματα καλά. Το ελάττωμά μου ως πατέρας είναι ότι έχω μία δυσκολία να βάζω όρια και αυτόν τον ρόλο νομίζω ότι τον έχει η Μπέτυ.»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον μπαμπά του που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2012.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο λίγο πριν και μετά έφυγε. Ήταν μία στιγμή πολύ ξαφνική. Είχα μία ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα μου και μάλιστα θυμάμαι ότι με έπαιρνε τηλέφωνο τρεις φορές την ημέρα. Σίγουρα με καμάρωνε. Δεν πρόλαβε να με δει πρωθυπουργό αλλά ήξερε ότι θα συμβεί».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved