Tips για μαμάδες: Έξυπνες συμβουλές αποθήκευσης των χειμερινών σας ρούχων

Πώς θα αποθηκεύσετε σωστά τα χειμερινά ρούχα της οικογένειας.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες συμβουλές αποθήκευσης των χειμερινών σας ρούχων

Γυναίκα τακτοποιεί στην ντουλάπα τα χειμωνιάτικα πουλόβερ.

Bigstock

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και ήρθε η στιγμή να πακετάρετε τα χειμωνιάτικα ρούχα και να τα αντικαταστήσετε στην ντουλάπα σας με τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά.

Η όλη διαδικασία μόνο ευχάριστη δεν είναι, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορείτε να την αποφύγετε, τουλάχιστον φροντίστε να γίνει σωστά και γρήγορα.

Σωστή προετοιμασία

Το πρώτο βήμα είναι να ξεχωρίσετε τα ρούχα που χρειάζονται πλύσιμο ή καθαριστήριο. Δεν έχει νόημα να απλώσετε τα χειμωνιάτικα στο κρεβάτι και στη συνέχεια να διαπιστώσετε ότι περισσότερα από τα μισά θέλουν πλύσιμο.

Σιδέρωμα

Ορισμένα ρούχα χρειάζονται σιδέρωμα κι άλλα όχι. Για παράδειγμα, κασκόλ, μαντίλια ή άλλα χειμερινά αξεσουάρ μπορείτε να τα αποθηκεύσετε απλά διπλώνοντάς τα χωρίς να μπείτε στον κόπο να τα σιδερώσετε.

Γενικά, διπλώστε οτιδήποτε μπορεί να μη χάσει το σχήμα του όταν το κρεμάσετε και κρεμάστε οτιδήποτε θα ζαρώσει όταν διπλωθεί. Αν το επιτρέπει ο χώρος της ντουλάπας σας, κρεμάστε ρούχα όπως πουπουλένια παλτό και πλισέ φούστες . Διαφορετικά, διπλώστε τα, αλλά μην τα βάζετε σε σακούλες με κενό αέρος και μην γεμίζετε υπερβολικά τις ειδικές πλαστικές σακούλες για αποθήκευση.

apothikevsi-kouvertas.jpg

Γυναίκα κρατά διπλωμένες τις κουβέρτες.

Αποθήκευση

Είτε κρεμάτε τα ρούχα είτε τα τοποθετείτε σε κουτιά και σακούλες, βεβαιωθείτε ότι έχετε κουμπώσει τα κουμπιά και έχετε κλείσει τα φερμουάρ ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους και να αποτρέψετε τις τσακίσεις.

Τα πουλόβερ τα διπλώνετε και τα αποθηκεύετε σε ειδικές σακούλες βγάζοντας από αυτές όσο περισσότερο αέρα γίνεται. Ίσως χρειαστεί να βάλετε κάποιο αντισκωριακό για να τα βρείτε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον επόμενο χειμώνα.

Επίσης, βάλτε στο κάτω μέρος της ντουλάπας τα βαριά ρούχα και πιο πάνω τα ελαφριά για να μην τσαλακώνονται. Επίσης για να μυρίζουν όμορφα, τοποθετήστε σε τούλι λεβάντα την οποία μπορείτε να ανανεώνετε κατά διαστήματα.

doulapes-apothikevsi-rouxon.jpg

Γυναίκα βάζει τάξη στην ντουλάπα.

Έξυπνες συμβουλές για την αποθήκευση χειμερινών ρούχων

  • Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα πριν αρχίσετε να τακτοποιείτε τα χειμερινά. Τα ρούχα που δεν έχετε φορέσει ( και όχι μόνο φέτος) ίσως ήρθε η ώρα να τα …αποχωριστείτε.
  • Γεμίστε τα παπούτσια ή τις μπότες σας με εφημερίδες ή χαρτί για να διατηρήσουν το σχήμα τους.
  • Αποθηκεύστε τα ρούχα σας σε βαλίτσες που δεν χρησιμοποιείτε και τοποθετήστε τις στο επάνω ράφι της ντουλάπας.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες αποθήκευσης αεροστεγείς και με κενό αέρος ( θα τις βρείτε σε διάφορα μεγέθη).
  • Τοποθετήστε στα ρούχα φακελάκια λεβάντας
  • Ανανεώστε τον κέδρο τρίβοντάς τον ελαφρά.
  • Τοποθετήστε ετικέτες στα κουτιά τόσο των παπουτσιών όσο και στις θήκες αποθήκευσης ώστε να γνωρίζετε τι περιέχουν
  • Βάλτε αρωματικά φακελάκια στα κουτιά με τα χειμερινά παπούτσια πριν τα αποθηκεύσετε.

Με πληροφορίες από το apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved