Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της κέτσαπ

Η κέτσαπ και οι εναλλακτικές της χρήσεις.

Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της κέτσαπ

H κέτσαπ είναι η πιο γνωστή σάλτσα ντομάτας στον κόσμο.

Bigstock

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε την κέτσαπ στις τηγανητές πατάτες, στα χοτ ντογκ, στα σάντουιτς, στα χάμπουργκερ, στα σουβλάκια.

Πολλοί από εσάς όμως δεν γνωρίζετε τις εναλλακτικές χρήσεις της που είναι αρκετές και πρακτικές.

Ας δούμε μαζί μερικές από αυτές:

Καθαριστικό

Η οξύτητα της σάλτσας ντομάτας καθιστά την κέτσαπ ένα εξαιρετικό καθαριστικό για τα ασημικά σας . Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε χημικά για να γυαλίσετε τα ασημικά σας, δοκιμάστε την κέτσαπ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βυθίσετε τα ασημικά στην κέτσαπ για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε τα με άφθονο νερό.

Με κέτσαπ μπορείτε να καθαρίσετε και τα ορείχαλκα και χάλκινα σκεύη μαγειρικής καθώς και τα μπρούτζινα αξεσουάρ. Απλώστε μια ποσότητα κέτσαπ σε ένα βαμβακερό πανί και περάστε με αυτό τα χάλκινα σκεύη. Αφήστε τη για λίγο να δράσει πριν την απομακρύνετε με καθαρό πανί.

ketsap-kathariiotita-tou-spitiou.jpg

H κέτσαπ έχει ορισμένες χρήσεις που δεν είναι τόσο γνωστές

Scrub δέρματος

Φτιάξτε scrub προσώπου αναμειγνύοντας μια μικρή ποσότητα με ζάχαρη καστορίνη η οποία είναι πιο λεπτή από την κανονική ζάχαρη. Αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη, αποφύγετε να κάνετε απολέπιση με κέτσαπ.

Μαλλιά

Έχει συμβεί σε πολλές ξανθιές στο παρελθόν να αλλάζει το χρώμα των μαλλιών μετά από μπάνιο στην πισίνα. Οι πράσινες αποχρώσεις - γιατί όντως τα μαλλιά πρασινίζουν – οφείλονται στο χλώριο της πισίνας. Μπορεί να συμβεί και σε άλλα χρώματα μαλλιών αλλά είναι πιο ορατό στα ξανθά μαλλιά. Η λύση είναι η κέτσαπ. Με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείτε τη μαλακτική με τον ίδιο θα απλώσετε την κέτσαπ στα μαλλιά σας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το κόκκινο χρώμα εξουδετερώνει το πράσινο και επαναφέρει την ξανθιά απόχρωση.

ketsap.jpg

H κέτσαπ είναι το αγαπημένο συνοδευτικό πολλών για τις τηγανητιές τους πατάτες ή το χοτ ντογκ

Γλυκόξινη σάλτσα

Μπορείτε να φτιάξετε σπιτική γλυκόξινη σάλτσα για να συνοδεύσετε το κοτόπουλό σας ή τα σπρινγκ ρολς ως εξής: αναμείξτε ¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη, 1/3 φλιτζάνι λευκό ξίδι, 2/3 φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ ντομάτας και 2 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήστε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν. Μόλις το μείγμα πήξει, η γλυκόξινη σάλτσα είναι έτοιμη.

Με πληροφορίες από το cookist.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved