Χριστίνα Μπόμπα: Νέα στιγμιότυπα με τις κόρες της - Ακούνε μουσική και το χαίρονται

Η Αριάνα κάνει τη μαέστρο και η Φιλίππα χοροπηδά στο τραμπολίνο.

Χριστίνα Μπόμπα: Νέα στιγμιότυπα με τις κόρες της - Ακούνε μουσική και το χαίρονται

Η Χριστίνα Μπόμπα με την Αριάνα και τη Φιλίππα.

Instagram / chrismpo

Η Χριστίνα Μπόμπα απολαμβάνει την κάθε στιγμή με τις κόρες της και καθημερινά μοιράζεται στιγμιότυπα από όσα κάνουν μέσα στη μέρα.

Οι δίδυμες λατρεύουν το παιχνίδι, όπως άλλωστε όλα τα παιδιά.

Ένα παραπάνω αγαπούν το messy play. Στις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η content creator στο Instagram της, το σαλόνι φαίνεται να έχει μετατραπεί σε κανονικό playroom μίας και έχει παιχνίδια παντού.

mpompa-saloni-paidotopos.jpg

Άλλες δραστηριότητες που έχουμε δει να κάνουν μαμά και κόρες; Βρεφική κολύμβηση, δεντροφύτευση, μαγειρική, ζωγραφική.

https://www.instagram.com/p/CljnttlKJlw

Η Αριάνα και η Φιλίππα σε μουσικές περιπέτειες

Νέα στιγμιότυπα με τις κόρες της μοιράστηκε η Χριστίνα Μπόμπα νωρίτερα το πρωί. H content creator μας έδειξε αρχικά την Αριάνα η οποία κρατά ένα παιδικό βιβλίο με ήχους στα χέρια. Το βιβλίο δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με την κλασική μουσική και η Αριάνα ενθουσιασμένη πατά τα κουμπιά και κάνει τη μαέστρο. Δείτε παρακάτω τα στιγμιότυπα.

Λίγο αργότερα η μαμά Χριστίνα απαθανάτισε και την Φιλίππα η οποία ακούει ένα κομμάτι τελείως διαφορετικό, πιο χορευτικό και χοροπηδάει στο τραμπολίνο.

xristina-mpompa-filippa.jpg

Η Φιλίππα κάνει τραμπολίνο στο σαλόνι ακούγοντας μουσική.

Τα οφέλη της μουσικής για τα παιδιά

Τα παιδιά απολαμβάνουν τη μουσική από τη βρεφική τους ακόμα ηλικία. Μάλιστα, έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το άκουσμα με τη μουσική έχει σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη και την ψυχολογία των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η μουσική:

Προσφέρει χαλάρωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα νανουρίσματα περιλαμβάνονται στη ρουτίνα ύπνου του μωρού.

Βοηθά το παιδί να εξασκήσει τις κινητικές του δεξιότητες. Τα τραγούδια, ιδιαίτερα τα πιο χορευτικά, βοηθούν το παιδί να εξοικειωθεί και να καταλάβει έναν ρυθμό. Μεγαλώνοντας κουνούν χέρια και πόδια, κάνοντας τις πρώτες τους χορευτικές κινήσεις και έτσι διασκεδάζουν εξασκώντας παράλληλα τις κινητικές τους δεξιότητες.

Ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο με τον γονιό. Ακούγοντας μουσική μαζί με το παιδί είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο και να αναπτύξετε μία στοργική σχέση με το παιδί.

Βοηθά στην έκφραση συναισθημάτων. Η μουσική είναι ένα ερέθισμα το οποίο ενεργοποιεί μία αντίδραση, ακόμα και συναισθηματική.

Διεγείρει τον εγκέφαλο. Έρευνες δείχνουν ότι η μουσική διεγείρει περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα, την κατανόηση και την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων και τη συναισθηματική ανάπτυξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved