Σίσσυ Φειδά: Η κόρη της μεγάλωσε και αλλάζει δόντια

« Μπάι μπάι στο πρώτο μας δοντάκι !!! Yupiii!!!», σχολίασε σε ποστ της η Σίσσυ Φειδά. 

Σίσσυ Φειδά: Η κόρη της μεγάλωσε και αλλάζει δόντια
H Σίσσυ Φειδά με την κόρη της στο γραφείο.

Η κόρη της Σίσσυς Φειδά και του Γιώργου Ανδρίτσου είναι 6,5 χρονών.

Σε αυτή την ηλικία και συγκεκριμένα στη διετία 5-7 ετών, τα περισσότερα παιδιά αλλάζουν δόντια. Συνήθως είναι τα μπροστινά, ο λεγόμενοι κοπτήρες και ακολουθούν οι κυνόδοντες (9-11 ετών) και μετά οι τραπεζίτες ( 11-12 ετών).

H Διώνη είναι στην φάση που αλλάζει τα κάτω δόντια. Πήγε λοιπόν στην οδοντίατρο και όπως γνωστοποίησε η μαμά της είπε αντίο στο πρώτο δοντάκι.

« E ναι μεγαλώνουμε!!!Μπάι μπάι στο πρώτο μας δοντάκι !!! Yupiii!!!», σχολίασε η γνωστή διακοσμήτρια.

sissy-feida.jpg

Η Διώνη δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε οδοντρίατρο. Η μαμά της είναι πολύ τυπική σε ότι έχει να κάνει με την υγιεινή των δοντιών της κόρης της γι΄αυτό και ο οδοντιατρικός έλεγχος είναι τακτικός.

Μάλιστα η Διώνη σε κάθε επίσκεψη είναι ψύχραιμη και χαλαρή.

sissy feida

Κρατά το καθρεφτάκι, φοράει τα ειδικά γυαλάκια και παρακολουθεί την οδοντίατρο επί τω έργω.

dioni kori feida

Πότε αλλάζουν δόντια τα παιδιά

Η ηλικία της πρώτης αλλαγής καθορίζεται από το πότε το παιδί μας έβγαλε και τα νεογιλά του δόντια. Αν αυτό έγινε πολύ νωρίς ( δηλαδή στην ηλικία περίπου των 4-5 μηνών) τότε είναι επόμενο να αλλάξει νωρίς και τα μόνιμά του δόντια.

Επίσης ρόλο παίζει και το φύλλο του παιδιού. Τα κορίτσια έχουν την προδιάθεση να αλλάζουν νωρίτερα δόντια από τα αγόρια. Τα πρώτα δόντια που θα αλλαχθούν είναι οι κάτω πρόσθιοι κεντρικοί τομείς. Αυτό θα συμβεί σε ένα εύρος από την ηλικία των 4.5 ετών μέχρι και την ηλικία των 7 ετών.

Παράλληλα ανατέλλουν πίσω από όλα τα νεογιλά δόντια σε αυτή την πρώτη φάση οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι, οι πρώτοι τραπεζίτες όπως λέγονται συνήθως. Αυτά τα δόντια είναι τα πιο σημαντικά δόντια που θα έχουμε και ως ενήλικες και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Μέχρι την ηλικία των 7.5-8 ετών θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αλλαγών με την ολοκλήρωση της αλλαγής στα 4 πρόσθια στην κάτω και στην επάνω γνάθο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved