Μωράκι που γεννήθηκε 22 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια, τα κατάφερε κι επέζησε

Μετά από 132 μέρες νοσηλείας επέστρεψε μαζί με τους γονείς του στο σπίτι τους.

Μωράκι που γεννήθηκε 22 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις 515 γραμμάρια, τα κατάφερε κι επέζησε
H Imogen γεννήθηκε πρόωρα, μόλις 22 εβδομάδων. φώτο facebook/ Coreey Jones

Ένα μωρό που είχε λιγότερο από 10% πιθανότητες να επιβιώσει, ξεπέρασε τον κίνδυνο και πλέον είναι μαζί με τους γονείς του στο σπίτι του.

Η Imogen, γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου. Ήταν 22 εβδομάδων και ζύγιζε μόλις ζύγιζε 515 γρ. Νοσηλεύτηκε για 132 ημέρες κι αφού ξεπέρασε πολλά προβλήματα υγείας, κατάφερε να πάρει εξιτήριο.

Όπως ανέφερε η μητέρα της, Rachel Stonehouse, 28 ετών, «η Imogen έχει περάσει τόσα πολλά και περισσότερα από όσα θα ζήσουμε ποτέ στη ζωή μας και τα κατάφερε».
Η Rachel πήγε αρχικά στο νοσοκομείο Bridgend's Princess of Wales Hospital, λίγες μέρες μετά το πάρτι αποκάλυψης του φύλου του παιδιού με έντονη αιμορραγία.

moraki-gennithike-proora-kai-epezise.jpg

H Imogen, γεννήθηκε την 22η εβδομάδα κύησης ( φώτο facebook/ Coreey Jones)

«Ο πόνος ήταν φρικτός...Δεν μπορούσα να αναπνεύσω» , θυμάται η νεαρή μητέρα.

Πριν καλά καλά καταλάβει τι συμβαίνει την πήραν εσπευσμένα στην αίθουσα τοκετού. Η Imogen γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την άφιξή τους στο νοσοκομείο και τοποθετήθηκε αμέσως σε ειδική θερμοκοιτίδα.

Εκεί παρέμεινε για 98 ημέρες, αντιμετωπίζοντας αμέτρητα εμπόδια, όπως ένα φύσημα στην καρδιά, αιμορραγία στους πνεύμονες, σήψη και πολλές μεταγγίσεις αίματος.

Το νοσοκομείο έγινε σπίτι του ζευγαριού για περίπου 13 εβδομάδες προκειμένου να είναι δίπλα στο μωρό του. Παράλληλα, το νοσοκομείο του πρόσφερε συμβουλευτική για τη διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Στις 15 Ιανουαρίου, η Imogen μεταφέρθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο Princess of Wales, όπου πέρασε άλλες 34 ημέρες. «Ήταν η πιο τρομακτική περίοδος της ζωής μου αλλά ευτυχώς είχαμε την απαραίτητη στήριξη από το προσωπικό του νοσοκομείου».

prooro-moro.jpg

φώτο facebook/ Coreey Jones

Η επιστροφή στο σπίτι

Η Imogen είναι τώρα σπίτι αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται οξυγόνο και η Rachel είπε ότι οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι με την εξέλιξή της λέγοντας ότι δεν έχουν παρατηρήσει προβλήματα όρασης ή ακοής.

Η μητέρα της μικρούλας δεν γνωρίζει ακόμα τον λόγο του πρόωρου τοκετού αλλά της είπαν ότι υπάρχει 40 % πιθανότητα να συμβεί ξανά.

H ίδια πάντως απολαμβάνει το κάθε λεπτό ως νέα μαμά και δηλώνει ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πιο πρόωρο μωράκι στον κόσμο που επέζησε είναι ο Curtis Zy-Keith Means από τις ΗΠΑ. Γεννήθηκε την 21η εβδομάδα και μία ημέρα, 11 ημέρες νωρίτερα από την Imogen.

Πηγή: bbc.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved