Το ιστορικό Όσκαρ της Michelle Yeoh είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες

Οι μαμάδες είναι χωρίς αμφιβολία σούπερ ηρωίδες.

Το ιστορικό Όσκαρ της Michelle Yeoh είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες
Photo by michelleyeoh_official on Instagram

Το cast της ταινίας «Τα πάντα όλα» ήταν εκείνο που απέσπασε και τα περισσότερα βραβεία Όσκαρ. Όλοι ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι αλλά η πρωταγωνίστρια ήταν εκείνη που έγραψε ιστορία.

Η Michelle Yeoh, η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου. Και, αν έχετε δει την ταινία, τότε ξέρετε ότι ο ρόλος της ως Evelyn Quan Wang είναι πολύ άξιος. Η ταινία μιλά τόσο για τη μητρότητα, τη σχέση μεταξύ μητέρων και κορών και τον αγώνα των μεταναστών, όσο και ένα κωμικό δράμα που διαδραματίζεται στο πολυσύμπαν όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η Michelle Yeoh, έβγαλε έναν συγκινητικό λόγο όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της.

«Για όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια που μοιάζουν με εμένα και παρακολουθούν απόψε, αυτός είναι ένας φάρος ελπίδας και δυνατοτήτων», ξεκίνησε. «Αυτή είναι η απόδειξη ότι… το "κάντε μεγάλα όνειρα" και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Και κυρίες μου, μην αφήσετε ποτέ κανένα να σας πει ότι έχει περάσει ο χρόνος σας. Ποτέ μην τα παρατάτε».

Ευχαρίστησε επίσης το καστ και το συνεργείο της ταινίας. «Δεν θα στεκόμουν εδώ απόψε χωρίς τους Daniels, χωρίς την A24, χωρίς το καταπληκτικό καστ και την ομάδα μου. Χωρίς όλους όσους ασχολήθηκαν με το "Τα πάντα όλα"».

Αλλά αυτό που έκανε τους πάντες να δακρύσουν και να συγκινηθούν ήταν η στιγμή που αφιέρωσε τη νίκη της στη μητέρα της.

https://www.instagram.com/p/CfYL1t4qCfX

«Πρέπει να αφιερώσω το Όσκαρ αυτό στη μαμά μου, σε όλες τις μαμάδες του κόσμου, γιατί είναι πραγματικά οι σούπερ ηρωίδες και χωρίς αυτές, κανείς μας δεν θα ήταν εδώ απόψε», ανέφερε και συνέχισε. «Είναι 84 ετών και αυτό θα το πάω σπίτι της. Με παρακολουθεί αυτή τη στιγμή στη Μαλαισία, στην Κουάλα Λουμπούρ με την οικογένεια και τους φίλους μου. Σας αγαπώ παιδιά. Το φέρνω σπίτι», είπε αναφερόμενη στο βραβείο της.

Οι μαμάδες είναι χωρίς αμφιβολία σούπερ ηρωίδες. Τα αστέρια της Marvel δεν συγκρίνονται με τις μαμάδες! Από το να μένετε ξύπνιες για μήνες για να αποκοιμηθεί το μωρό σας, μέχρι να προγραμματίζετε ολόκληρη την ημέρα σας με βάση το πρόγραμμα του παιδιού σας για χρόνια, ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ. Αναλαμβάνετε αυτόν τον σημαντικό ρόλο χωρίς τέλος γιατί τα παιδιά σας θα σας χρειάζονται πάντα, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Η μητέρα της Yeoh, Janet, παρακολούθησε την προβολή των βραβείων από το σπίτι της στην Κουάλα Λουμπούρ. Σύμφωνα με το Associate Press, έκλαψε με δάκρυα χαράς για εκείνη τη... «μικρή πριγκίπισσα». «Αγαπώ πολύ την κόρη μου και έχει κάνει τη Μαλαισία περήφανη», είπε η Janet.

Η Yeoh είναι μια Μαλαισιανή ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα της ως μπαλαρίνα, σύμφωνα με το IMDB. Πρωταγωνίστησε σε μερικές ταινίες στο Χονγκ Κονγκ πριν φτάσει στο Χόλιγουντ.

Το 1936 ήταν η τελευταία χρονιά που μια Ασιάτισσα Αμερικανίδα προτάθηκε ακόμη και για το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, με τη Merle Oberon να είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στο «The Dark Angel».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved