Tips για μαμάδες: Πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα τον κιμά ή το κρέας

Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεπαγώσετε το κρέας.

Tips για μαμάδες: Πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα τον κιμά ή το κρέας
Bigstock

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να ξεπαγώσετε το κρέας ή τον κιμά που έχετε στην κατάψυξη. Το ζήτημα ωστόσο είναι ποιοι θεωρούνται ασφαλείς.

Ας δούμε τις επιλογές που έχετε:

Στη συντήρηση ψυγείου

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε τον κιμά ή το κρέας είναι να στη συντήρηση του ψυγείου. Βγάζετε το κομμάτι που θέλετε από το βράδυ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχει την επομένη. Με τον τρόπο αυτό το τρόφιμο ξεπαγώνει σιγά σιγά και με απόλυτη ασφάλεια. Θυμηθείτε πάντα να τοποθετείτε το κρέας ή τον κιμά σε ένα μπολ για να μη στάξουν υγρά.

pvw-ksepagwnw-grigora-to-kreas-2.jpg

Σε κρύο νερό

Αν δεν προνοήσατε να βγάλετε έγκαιρα το κρέας ή τον κιμά από την κατάψυξη, έχετε την εναλλακτική του κρύου νερού. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τοποθετήστε το κρέας, αλλάζοντας το νερό κάθε 30'. Μην ξεπαγώνετε ωμά τρόφιμα σε ζεστό νερό.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνετε το κατεψυγμένο κρέας στον πάγκο για απόψυξη καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης καθώς τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται.

Στον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιείται από τους περισσότερους για γρήγορη απόψυξη. Ωστόσο, δεν θεωρείται και η πλέον αποτελεσματική λύση καθώς το κρέας δεν ξεπαγώνει ομοιόμορφα. Συγκεκριμένα, ορισμένα μέρη μπορεί αν είναι λίγο παγωμένα, άλλα να έχουν ξεπαγώσει και άλλα να αρχίσουν να ψήνονται.

kimas-sto-psigeio.jpg

Κατευθείαν στον φούρνο

Ο φούρνος είναι μια ακόμα επιλογή για όσους δεν έχουν φούρνο μικροκυμάτων. Ορισμένες κουζίνες έχουν επιλογή για απόψυξη, επομένως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε. Προσοχή όμως στη θερμοκρασία: αν είναι πολύ ζεστός ο φούρνος, το κρέας θα μαλακώσει εξωτερικά ενώ στο εσωτερικό θα εξακολουθήσει να είναι παγωμένο.

Να θυμάστε ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν ημερομηνία λήξης την οποία θα πρέπει να ελέγχετε. Αν πάλι αγοράζετε νωπά κρέατα που δεν είναι συσκευασμένα, όταν τα τοποθετείτε σε μερίδες στην κατάψυξη μη ξεχνάτε να αναγράφετε την ημερομηνία αγοράς τους.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved