Βασιλική Μιλλούση: Οι κόρες της έχουν υψηλό πυρετό – Οι συμβουλές των followers της

Οι μαραθώνιοι υψηλοί πυρετοί των κοριτσιών και το γιατροσόφι με το ξίδι.

Βασιλική Μιλλούση: Οι κόρες της έχουν υψηλό πυρετό – Οι συμβουλές των followers της

Σε έξαρση είναι αυτή την εποχή οι ιώσεις και η εποχική γρίπη, ταλαιπωρώντας παιδιά και ενήλικες. Μεταξύ των συμπτωμάτων είναι ο υψηλός πυρετός που διαρκεί μέρες, ο βήχας, το μπούκωμα.

Το πανδημικό κύμα έπληξε και την οικογένεια της Βασιλικής Μιλλούση και συγκεκριμένα τις κόρες της.

Οι μικρές έχουν υψηλό πυρετό που ανεβοκατεβαίνει. Σε Insta stories που δημοσίευσε χθες, ενημέρωσε ότι όλο το βράδυ προσπαθούσε να ρίξει τον πυρετό.

millousi3.JPG

Μάλιστα, απαθανάτισε τη μικρή Λένια να είναι ξαπλωμένη με μια κομπρέσα στο μέτωπο προκειμένου να ανακουφιστεί και να πέσει ο πυρετός.

Δε δίστασε δε να ζητήσει από τους γονείς που την ακολουθούν, να μοιραστούν μαζί της ορισμένα tips για το πώς να ρίξει τον πυρετό.

" Περνάτε και εσείς μαραθώνιους υψηλούς πυρετούς; τι κάνετε; όταν μάλιστα είναι και οι δύο, πείτε μου έμπειροι γονείς τιπς".

millousi.JPG

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν και η Βασιλική Μιλλούση ένιωσε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει.

millousi4.JPG

"Σας ευχαριστούμε πολύ πολύ για όλα τα μνμ και τα tips το ξίδι υπερισχύει", έγραψε χαρακτηριστικά.

millousi1.JPG

Ξίδι για τον πυρετό

Από τα πιο γνωστά γιατροσόφια για να πέσει ο πυρετός είναι οι κομπρέσες με το ξίδι. Τα παλιά χρόνια έβρεχαν ένα πανί με ξίδι, το άφηναν για να λίγο να κρυώσει ( το έβγαζαν έξω στον αέρα, πλέον στο ψυγείο) και το άπλωναν στο μέτωπο μέχρι να στεγνώσει να γίνει ζεστό.

Αντιμετώπιση παιδικού πυρετού

Οι παιδίατροι συνιστούν τους γονείς να μην πανικοβάλλονται καθώς ένας πυρετός θα ακολουθήσει την «προδιαγεγραμμένη» πορεία του με τη θερμοκρασία να φτάνει εκεί όπου είναι αναμενόμενο και «προγραμματισμένο». Επειδή τις περισσότερες φορές, ο πυρετός συνοδεύεται με τις τρομώδεις κινήσεις των μυών, το γνωστό ρίγος, θα βοηθήσει σημαντικά το σκέπασμα του παιδιού, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανόδου. Πολλοί γονείς επιλέγουν να κάνουν ένα μπάνιο το παιδί όταν ανεβάζει πυρετό, καθότι η πρόκληση υπεραιμίας του δέρματος μετά από ένα ζεστό μπάνιο, οδηγεί σε αποβολή θερμοκρασίας. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και για τη χορήγηση των αντιπυρετικών, καθώς δεν συνεισφέρει στην μείωση της θερμοκρασίας κατά τη φάση ανόδου, ενώ δεν βοηθούν σημαντικά, εάν ο πυρετός δεν έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο του.

Τι να κάνετε και τι όχι όταν το παιδί έχει πυρετό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved