Ελένη Χατζίδου: Έφτιαξε με τη Μελίτα υγιεινά μπισκότα μήλου

Υγιεινά και αφράτα μπισκότα μήλου δια χειρός Ελένης Χατζίδου και Μελίτας.

Ελένη Χατζίδου: Έφτιαξε με τη Μελίτα υγιεινά μπισκότα μήλου

Η Ελένη Χατζίδου περνά με τη Μελίτα όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στην καθημερινότητά της και μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι η μαγειρική.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το τρίχρονο κοριτσάκι παρακολουθεί από πέρυσι μαθήματα μαγειρικής και την έχουμε δει ουκ ολίγες φορές να φτιάχνει κέικ, μπισκότα, ακόμα και κιμαδόπιτα, αλλά και άλλα εδέσματα.

eleni xatzidou kimadopita mageireuei 1

Τα υγιεινά μπισκότα μήλου της Ελένης Χατζίδου και της Μελίτας

Αυτή τη φορά μαμά και κόρη μπήκαν μαζί στην κουζίνα και έφτιαξαν υγιεινά και νόστιμα μπισκότα μήλου. Η Ελένη Χατζίδου κατέγραψε τα στιγμιότυπα και μοιράστηκε το βίντεο αλλά και τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η Μελίτα όπως ήταν αναμενόμενο για ακόμα μία φορά έκλεψε την παράσταση. Στην αρχή παρακολουθεί τη μαμά της, μετά δοκιμάζει μερικά από τα υλικά και φυσικά βοηθάει κόβοντας τα μήλα και ανακατεύοντας τα υλικά.

«Το καλύτερο μας είναι να μαγειρεύουμε!

Φιλικη συμβουλή:πάντα να έχετε περισσότερα υλικά απ ότι χρειάζεστε γιατί οι μικροί μας σεφ τρώνε τα μισά» έγραψε η τραγουδίστρια στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CnzWlZMAxEN

Όσο για τη συνταγή, αυτή είναι η παρακάτω.

Υλικά:

  • 2,5 μήλα
  • 3 φλιτζάνια βρώμη
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • λιγο πάνω απ το μισο φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1⁄2 φλιτζάνι μέλι
  • 3⁄4 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Γράφει η Ελένη Χατζίδου:

«Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις

Ξεκινάμε λιωνοντας τα μήλα στο multi

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα στερεά υλικά (βρώμη, σόδα, κανέλα, αλάτι)

Συνεχίζουμε με ελαιόλαδο,μέλι, ξύσμα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά(εμείς ανακατέψαμε με το χέρι)

Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε απαλά

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα μεγάλο κουτάλι προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα

για κάθε μπισκότο. Πιέζουμε τα μπισκότα ελαφρώς.

Ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν»

DPG Network
Δείτε επίσης