Ελληνίδες διάσημες έδειξαν τα θήλαστρα δημόσια και άντλησαν μητρικό γάλα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος, θυμόμαστε τις διάσημες μαμάδες που έδειξαν το θήλαστρο και αποκάλυψαν ότι αντλούν μητρικό γάλα για τα μωρά τους.

Ελληνίδες διάσημες έδειξαν τα θήλαστρα δημόσια και άντλησαν μητρικό γάλα

Καμία ντροπή!

Ο θηλασμός είναι υπέροχος! Η άντληση; Όχι και τόσο για κάποιους. Αλλά συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο υπάρχουν μαμάδες που θηλάζουν και που θέλουν να παρέχουν στο μικρό τους μητρικό γάλα.

Εξαίρεση δεν αποτελούν και οι διάσημες Ελληνίδες μαμάδες. Μπορεί να είναι διάσημες, αλλά είναι μαμάδες σαν εμάς και ο ρόλος τους στο διαδίκτυο είναι σημαντικός. Δείχνοντας τη δική τους εμπειρία μέσα από τις αναρτήσεις τους, εμπειρία που πολλές γυναίκες κρύβουν, κάνουν την άντληση του μητρικού γάλακτος να φαίνεται κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι όπως άλλωστε πρέπει να είναι.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

konstantina-spiropoulou-(36).jpg

Το θήλαστρο που χρησιμοποιεί είναι ο καινούριος της φίλος όπως η ίδια σχολιάζει.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μπορεί να έγινε πρόσφατα μαμά, όμως ξέρει τι είναι σημαντικό για το μωρό της. Ο μητρικός θηλασμός είναι κάτι που μπήκε στη ζωή της και που μάλιστα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχίσει να υπάρχει στην διατροφή του παιδιού της για αρκετό καιρό. Τουλάχιστον αυτό δείχνει και το θήλαστρο που δημοσίευσε πριν μερικές μέρες.

«Πείτε γεια στον καινούριο μου φίλο», είχε σχολιάσει δείχνοντας το θήλαστρό της.

Νάντια Μπουλέ

Και η Νάντια Μπουλέ χρησιμοποίησε θήλαστρο την περίοδο που θήλαζε τη μικρή Σέμελη. Μάλιστα το έπαιρνε μαζί της ακόμη και στη δουλειά. Να σας θυμίσουμε πριν καιρό που είχε αναρτήσει φωτογραφία με το γάλα που είχε αντλήση στο καμαρίνι της σχολιάζοντας: «Σήμερα τρέχουμε να τα προλάβουμε όλα και να αφήσουμε φαγητό για τη μικρή Σεμέλη! #momlife».

Δούκισσα Νομικού

doykissa-nomikou-thilasmos-4.jpg

Ακόμη μία διάσημη Ελληνίδα μαμά που έδειξε ότι πήγαινε παντού με το θήλαστρό της ήταν η Δούκισσα Νομικού. Να σας θυμίσουμε το βαλιτσάκι που κουβαλούσε παντού όπου και αν πήγαινε χωρίς τη μικρή Αναστασία. Μάλιστα τότε είχε κάνει και ένα poll ζητώντας από τους διαδικτυακούς της φίλους να μαντέψουν τι κρύβεται μέσα στο... πράσινο κουτί.

Ολυμπία Χοψονίδου

thilastro-xopsonidou.JPG

Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν η Ολυμπία Χοψονίδου δημοσίευσε φωτογραφία με τα θήλαστρά της. Βλέπετε έχοντας αποκτήσει το 5ο της παιδί, ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Έτσι το θήλαστρο ήταν και για εκείνη ο καλύτερος φίλος. Τότε η ίδια χαρακτηριστικά είχε γράψει: «Όταν αρχίζει να στάζει το γάλα και γίνεται μούσκεμα η μπλούζα σου, αφού για ακόμη μια φορά δεν εχεις φορεσει τα προστατευτικα(ουτε καν ξερω πως λεγονται)ασχετα εαν εχεις αγορασει 5 κουτια απο αυτα και δεν τα εχεις χρησιμοποιησει ποτε.. και το μωρο κοιμαται,δεν εχει ξυπνησει την ωρα που περιμενες και φυσικα θα ξυπνησει την ωρα που εχεις ξαπλωσει στο κρεβατακι σου κ εισαι ετοιμη να σε παρει ο υπνος και θα ξενυχτησεις μεχρι νωρις το πρωι και εκει που λες,επιτελους θα κοιμηθω λιγακι θα ξυπνησει το αλλο σου το παιδι και θα σου ζητησει γαλα τα χαραματα και θα πρεπει να το φτιαξεις, να αλλαξεις το παμπερς γιατι ειναι μουσκεμα, θα φυγεις τρεχοντας να πηδηξεις στο κρεβατι κ να πεις.. ναι τωρα ειμαι ετοιμη να κοιμηθω κ τοτε θα σε φωναξει το αλλο σου παιδι ..μαμα φοβαμαι βλεπω αραχνες και θα τρεξεις να τον ηρεμησεις και να του πεις ‘μην φοβασαι αγορι μου η μανουλα ειναι διπλα σου κ θα τον χαιδεψεις να αποκοιμηθει.. κ ελπιζεις οτι μπορει να κλεισεις τα ματια σου για λιγο ..αλλα κανεις μεγαλο λαθος γιατι ηρθε η ωρα να αλλαξεις πανα στο μωρο,να το ξανα θηλασεις,να σε παρει ο υπνος την ωρα που θηλαζεις και να πεταχτεις ξαφνικα νομιζοντας οτι σου εφυγε ο σβερκος
Και ολα αυτα πως μου ηρθαν τωρα???επειδη εβγαλα γαλα με το θηλαστρο??? Νομιζω πως δεν παω καλα βραδιατικα!».

Μαίρη Συνατσάκη

Για το τέλος αφήσαμε τη Μαίρη Συνατσάκη. Όχι δεν έχει κάνει κάποια ανάρτηση με το θήλαστρό της, αλλά μετά τη χθεσινή διακοπή ρεύματος αποκάλυψε ότι αντλεί μητρικό γάλα και το αποθηκεύει στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

mairi-sinatsaki.JPG
mairi-sinatsaki-mitriko-gala.jpg

Θήλαστρο - Γιατί θα φανεί χρήσιμο σε μια νέα μαμά που θηλάζει

  1. Το θήλαστρο βοηθά να αφαιρέσετε το μητρικό γάλα από το στήθος σας
  2. Η άντληση μητρικού γάλακτος βοηθά μια νέα μαμά όταν βρίσκεται μακριά από το μωρό της και πρέπει να το ταΐσει κάποιος άλλος.
  3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο χειροκίνητο θήλαστρο όσο και ηλεκτρικό.
  4. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μητρικό γάλα στο ψυγείο ή τον καταψύκτη για μελλοντική χρήση.
  5. Το θήλαστρο και η άντληση μητρικού γάλακτος αυξάνει την παραγωγή γάλακτος.

Μάθετε περισσότερα για την άντληση μητρικού γάλακτος στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για εσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος παρακάτω.

pagkosmia-imera-antlisi-mitrikou-galaktos.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved