Μαριέττα Χρουσαλά: Έφτιαξε λαχταριστά γεμιστά κρουασανάκια για τα παιδιά

Τα σπιτικά κρουασανάκια (και όχι ) μόνο έχουν άλλη νοστιμιά.

 

Μαριέττα Χρουσαλά: Έφτιαξε λαχταριστά γεμιστά κρουασανάκια για τα παιδιά

Η Μαριέττα Χρουσαλά είναι μητέρα τριών παιδιών και η καθημερινότητά της είναι γεμάτη από υποχρεώσεις και δραστηριότητες.

Παρότι ενεργή στα social media αποφεύγει τις συχνές αναρτήσεις μαζί τους ενώ σχεδόν πάντα κρύβει επιμελώς τα χαρακτηριστικά τους.

Συνήθως επιλέγει insta stories κι όχι σταθερά posts με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όπως τη φωτογραφία ανήμερα των γενεθλίων του γιου της Κωνσταντίνου

https://www.instagram.com/p/CnESdyCt598

με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.

https://www.instagram.com/p/COpNei5NsJc

Τα κρουασανάκια της Μαριέττας

Η Μαριέττα Χρουσαλά έχει μια στενή σχέση με τα παιδιά της και όπως είπε στην εκπομπή « Πάμε Δανάη» : «Τα παιδιά είναι 10, 8 & 5 ετών, με την κόρη μου είμαστε φίλες, ο γιος μου θέλει τους φίλους του και τη μπάλα του, ο μικρούλης μας είναι αγκαλίτσας».

Μαζί τους περνά πολλές ώρες ενώ αρκετά συχνά τους μαγειρεύει λαχταριστά σνακ όπως κρουασανάκια με σοκολάτα.

xrousala-krouasan1.jpg
xrousala-krouasan.jpg

Και μπορεί να μη δημοσίευσε συνταγή όμως εμείς έχουμε να σας προτείνουμε όχι μία αλλά δύο συνταγές:

Συνταγές

Κρουασάν σοκολάτας με δύο υλικά

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας ή 1 τριμμένη κουβερτούρα των 125γρ.

Εκτέλεση

Απλώστε το φύλλο σφολιάτας. Κόψτε το όπως υποδεικνύει και η παρακάτω εικόνα.

Sinfully Easy Chocolate Croissant Recipe Step 1

φώτο: inspiredtaste.net

Βάλτε τα δάκρυα σοκολάτας.
Τυλίξτε όπως στη φωτογραφία και αλείψτε με ένα ασπράδι αυγού ελαφρά από πάνω.

Sinfully Easy Chocolate Croissant Recipe Step 2

φώτο: inspiredtaste.net
Βάλτε στο φούρνο τα κρουασάν σας για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν.

Κρουασάν με σπιτική ζύμη

Υλικά

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Μία βανίλια
  • 1 μπέικιν
  • 1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • Αλεύρι

Εκτέλεση

Ενώνουμε απαλά όλα τα υλικά αφού πρώτα διαλύσουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό πορτοκάλι για να αφρίσει.

Κάνουμε μία ζύμη ελαστική. Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη ή ανοίγουμε μεγαλύτερα κομμάτια σε φύλλο, γεμίζουμε με νουτέλα και τα κλείνουμε σε σχήμα κρουασάν ή σαν τυροπιτάκια.

Προσοχή γιατί φουσκώνουν πάρα πολύ. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

DPG Network
Δείτε επίσης