Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: 10 μέρες μαμά και υπέρμαχος του μητρικού θηλασμού

Θηλάζει τον γιο της και απολαμβάνει αυτές τις πρώτες μέρες με το μικρό της αγγελούδι.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: 10 μέρες μαμά και υπέρμαχος του μητρικού θηλασμού

Και ναι, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μπήκε στο κλαμπ των μαμάδων. Η ζωή της άλλαξε ριζικά και πλέον η καθημερινότητά της δεν θυμίζει σε τίποτε τη ζωή που είχε πριν τον ερχομό του γιου της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σίγουρα κάποιες και κάποιοι γνωρίζετε ότι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έγινε μαμά ενώ κάποιες και κάποιοι όχι.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 επιβεβαίωσε τις φήμες της εγκυμοσύνης της

https://www.instagram.com/p/CiPRPr1rl4G

Η είδηση ότι ήταν έγκυος κυκλοφορούσε αρκετούς μήνες πριν και όλο το καλοκαίρι οι παπαράτσι το πέρασαν προσπαθώντας να την απαθανατίσουν με φουσκωμένη κοιλίτσα. Τελικά η ίδια πήρε την απόφαση τον Σεπτέμβριο με μια ανάρτηση στο Instagram να επιβεβαιώσει τις φήμες.

«ΝΑΙ.
Η απάντηση είναι Ναι. Αυτό το ναι που πολλές φορές παλεύουμε για μια ολόκληρη ζωή να ακούσουμε με κάθε θυσία. Και άλλοτε είναι τόσο εύκολο και απλό. Δεν έχει όμως σημασία, γιατί αυτό σου δίνει δύναμη.
Και μόλις το ακούσεις και αισθανθείς ανακούφιση τότε σε περιμένει κάτι άλλο.
Φόβος, άγχος, αγωνία, δεύτερες σκέψεις και αυτό το Αν που είναι μονίμως καρφωμένο στο μυαλό σου.
Από την άλλη, ευγνωμοσύνη και ένα απλόχερο Και τεράστιο ευχαριστώ για τη ζωή που έρχεται 🙏🏼
Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην θέλει να το φωνάξει τόσο δυνατά και να γιορτάσει με τη χαρά της.
Χρειάζεται όμως χρόνο, να προετοιμαστεί για αυτή την αλλαγή, να αισθανθεί έτοιμη να το μοιραστεί, δεν το κρύβει απλά φοβάται, είναι τόσο εύθραυστο, το κρατά σαν φυλαχτό.
Μη βιαστείτε να την κρίνετε, δεν ξέρετε τι περνάει.
Χαίρομαι που σήμερα ανήμερα της Παναγίας Τσαμπίκας μπορώ πλέον να το μοιραστώ μαζί σας 🙏🏼», έγραψε κάτω από τις φωτογραφίες που έδειχνε πια την φουσκωμένη της κοιλίτσα.

Οι εμφανίσεις της εγκυμονούσας Κωνσταντίνας

Οι εμφανίσεις από εκεί και μετά ήταν εντυπωσιακές. Πόζαρε με πράσινο λαμπερό φόρεμα...

Πόζαρε με τις πιτζάμες της...

Πόζαρε φορώντας το πιο όμορφο γαλάζιο φόρεμα...

konstantina-spiropoulou-(14).jpg

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Και έκανε μια εντυπωσιακή φωτογράφιση εγκυμοσύνης

https://www.instagram.com/p/CnKYv0uLuZo

2 - 10 - 2022 - Ο γάμος της

Στις 2 Οκτωβρίου η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Βασίλη. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έδειχναν πόσο πολύ αγαπά ο ένας τον άλλο.

Ο τοκετός της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

Εδώ και 10 μέρες η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Πώς να μην πλέει άλλωστε. Μαζί με τον σύζυγό της, Βασίλη Σταθοκωστόπουλο καλωσόρισαν τον γιο τους.

konstantina-spiropoulou-(23).jpg

Μάλιστα δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από το μαιευτήριο. Στη μία όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω φαίνονται τα δώρα και τα μπαλόνια που δέχτηκε για τη γέννηση του γιου της ενώ σε μια άλλη φαίνονται τα δώρα που έφτιαξε - μια γαλάζια πλεχτή πατούσα- που μοίρασε στους φίλους της με αφορμή τον ερχομό του παιδιού της στον κόσμο.

Ακόμη ένα δώρο που εντυπωσίασε ήταν η «πριγκιπική» πιπιλά. Μια πιπίλα και ένα κλιπ με κορώνα και στρας.

konstantina-spiropoulou-(33).jpg

Το παιδικό δωμάτιο του γιου της βγαλμένο από το βιβλίο της ζούγκλας

Όπως η ίδια αποκάλυψε τα είχε όλα έτοιμα για το μικρό της αγόρι, πολύ πριν πάει στο μαιευτήριο. Το δωμάτιο ζωγραφίστηκε στο χέρι και έχει ως θέμα τη ζούγκλα και τα άγρια ζώα που ζουν σε αυτή. Καμηλοπαρδάλεις, τίγρεις, ελέφαντες και παπαγάλοι είναι αυτά που ξεχωρίζουν.

Εκτός από το παιδικό δωμάτιο όμως η Κωνσταντίνα έδειξε και την δική της γωνιά στο παιδικό δωμάτιο. Τη γωνιά θηλασμού, όπου τοποθέτησε την πολυθρόνα για να χαλαρώνει όσο θα κρατά στο στήθος της το μικρό της αγγελούδι και ένα μικρό κρεβατάκι με ροδάκια που ο γιος της κοιμάται αυτούς τους πρώτους μήνες.

Αυτό και μόνο μαρτυρά ότι είχε πάρει από την πρώτη στιγμή την απόφαση να θηλάσει το παιδί της και όπως φαίνεται τα καταφέρνει περίφημα.

Οι θηλασμοί και οι συζητήσεις με τους διαδικτυακούς της φίλους

Η καθημερινότητα της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου πια είναι αρκετά διαφορετική και το πρόγραμμά της έχει αλλάξει. Βρίσκεται ανάμεσα σε πάνες, πιπίλες, θηλασμούς και θήλαστρα.

Ο καινούριος της φίλος; Τούτο εδώ το θήλαστρο που τη βοηθά να παρακολουθεί τον χρόνο άντλησης του γάλακτος και την ποσότητα σε κάθε άντληση.

konstantina-spiropoulou-(36).jpg

Το θήλαστρο που χρησιμοποιεί είναι ο καινούριος της φίλος όπως η ίδια σχολιάζει.

«Επειδή θηλάζω και περνάω όλη μέρα με το μπέμπη θα σας απαντήσω μόλις βρούμε λίγο χρόνο!», έγραψε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους που αφιέρωσαν έστω και λίγο χρόνο για να της στείλουν ευχές για το μικρούλι.

konstantina-spiropoulou-(37).jpg

Παράλληλα έχει μπει σε διατροφή όχι μόνο για να επανέλθει σιγά και σταθερά στα κιλά της αλλά και για να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος. Πολλοί ίσως να σκέφτηκαν ότι κάνει διατροφή για να χάσει τα κιλά της, όμως στην πραγματικότητα φροντίζει να καταναλώνει τροφές με θρεπτικά συστατικά που θα ωφελήσουν όχι μόνο την ίδια κατά τη διάρκεια των θηλασμών αλλά και το μωρό της.

konstantina-spiropoulou-(38).jpg

Τι προσφέρει αυτό το πιάτο στη θηλάζουσα Κωνσταντίνα;

Οι πατάτες με τη φλούδα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα σημαντικά για την ανάπτυξη του μωρού και την ανάρρωση μετά τον τοκετό.

Το κρέας στον θηλασμό (κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι) είναι εξίσου σημαντικό για τις θηλάζουσες μητέρες γιατί χρειάζονται διπλάσιες ποσότητες πρωτεΐνης σε σχέση με τις γυναίκες που δεν θηλάζουν. Η πρωτεΐνη αποτελεί σημαντικό συστατικό του μητρικού γάλακτος.

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους το τυρί cottage περιέχει περίπου 11 με 12 γραμμάρια πρωτεΐνης, που είναι περίπου το 20% των καθημερινών αναγκών μιας θηλάζουσας μαμάς.

Welcome to The Mom Club Κωνσταντίνα

konstantina-spiropoulou-(1).jpg

Η μητρότητα της πάει πολύ!

Το σπίτι της είναι γεμάτο με τα μπαλόνια και τα λουλούδια που έλαβε στο νοσοκομείο και η Κωνσταντίνα νιώθει πιο γεμάτη και πιο πλήρης απ' ότι ποτέ άλλοτε.

Εμείς θα της ευχηθούμε να της ζήσει το μικρό της και... Κωνσταντίνα welcome to the club!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved