Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η συνταγή της για σούπερ θρεπτικό και νόστιμο avocado toast

Φτιάξε το avocado toast όπως η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Ελιάνα Χρυσικοπούλου: Η συνταγή της για σούπερ θρεπτικό και νόστιμο avocado toast

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου είναι λάτρης του καλού φαγητού και ακόμα μεγαλύτερη λάτρης των εύκολων και νόστιμων πιάτων. Συχνά μέσω Instagram μοιράζεται συνταγές για σνακ και φαγητά και μίας και οι ακόλουθοί της τις λατρεύουν, τις αποθηκεύει στα highlight της με τίτλο «Τεμπελεντές» για να μπορεί όποιος θέλει να ανατρέξει σε αυτές την κάθε στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CMFAxoXlPx3

Για σήμερα σας έχουμε μία παλιά συνταγή της δημοσιογράφου που όμως αξίζει να δοκιμάσετε και προτείνεται και ως σνακ για τα παιδιά που από Δευτέρα θα επιστρέψουν στα θρανία και την καθημερινή τους ρουτίνα. Ποια είναι αυτή; Avocado toast, νόστιμο, θρεπτικό, χορταστικό, ό,τι πρέπει για κολατσιό στο σχολείο.

eliana-avocado-toast-2.JPG

To avocado toast της Ελιάνας

Θα χρειαστείτε:

  • φρυγανισμένο ψωμί ή χωριάτικη φρυγανιά
  • αβοκάντο
  • αυγό
  • λάδι τρούφας (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς θα το φτιάξετε:

Αρχικά να πούμε ότι οι αναλογίες εξαρτώνται από τις ποσότητες. Για μία μερίδα θα χρειαστείτε, μία φέτα ψωμί, ένα αυγό και μισό αβοκάντο. Εάν δεν θέλετε τόσο αβοκάντο, μπορείτε να βάλετε και λιγότερο.

Φρυγανίστε το ψωμί στον φούρνο ή στην ειδική φρυγανιέρα

Κόψτε το μισό αβοκάντο και βάλτε το σε ένα μπολ για να το κάνετε πουρέ με ένα πιρούνι. Απλώστε το άλειμμα στο φρυγανισμένο ψωμί. Στο σημείο αυτό αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 σταγόνα από λάδι τρύφας.

Τηγανίστε το αυγό αλλά μόνο για 3 λεπτά για να μην σφίξει ο κρόκος. Μπορείτε φυσικά το αυγό να το κάνετε και ποσέ ή να το βράσετε και να είναι σφιχτό για να μπορεί να το πάρει το παιδί στο σχολείο.

Τόσο απλά!

eliana-avocado-toast-1.JPG
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved