Τι δεν λείπει ποτέ από τον σάκο του Άγιου Βασίλη; LEGO τουβλάκια για όλα τα παιδιά!

Ο Άγιος Βασίλης και ο σάκος του με τα δώρα είναι, αυτή την εποχή, το κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα σπίτια με παιδιά.

Τι δεν λείπει ποτέ από τον σάκο του Άγιου Βασίλη; LEGO τουβλάκια για όλα τα παιδιά!

Οι συζητήσεις για το τι θα είναι τελικά αυτό το πολυαναμενόμενο και πολυπόθητο δώρο δίνουν και παίρνουν, καθώς τα παιδιά εκφράζουν τις επιθυμίες τους κι εμείς οι γονείς προσπαθούμε να τις συνδυάσουμε με ποιοτικά παιχνίδια, που θα συμβάλλουν πέρα από τη διασκέδαση και στην ανάπτυξη των μικρών μας – και την πνευματική και τη σωματική.

Αν εξετάσουμε λοιπόν πιο προσεκτικά όλες τις «προδιαγραφές» που θέτουμε για τα παιχνίδια των παιδιών μας και ειδικά για τα «δώρα του Άγιου Βασίλη» που έχουν κι έναν ξεχωριστό συμβολισμό γι’ αυτά, βλέπουμε πως θέλουμε παιχνίδια διασκεδαστικά, ποιοτικά, που να βοηθούν να παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να κατασκευάσουν τους δικούς τους κόσμους, ενώ παράλληλα εξασκούν ικανότητες όπως η λεπτή κινητικότητα, η οποία είναι από εκείνες που μπορούν τα παιδιά να κατακτήσουν μέσα από το παιχνίδι. Επίσης, θέλουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με το παιχνίδι τους όσο περισσότερο γίνεται, να έχει δηλαδή μία διαχρονικότητα που θα το κρατήσει «ζωντανό» στα χέρια τους, καθώς μεγαλώνουν.

Η παραπάνω περιγραφή οδηγεί αβίαστα στο δώρο που δεν λείπει από τον σάκο του Άγιου Βασίλη και δεν είναι άλλο από τα LEGO® τουβλάκια και τα αμέτρητα LEGO σετ που αγαπούν όλα τα παιδιά – αλλά κι εμείς οι μεγάλοι. Φέτος ειδικά, ο Άγιος Βασίλης έχει έναν ακόμη λόγο να γεμίσει τον σάκο του με LEGO τουβλάκια, καθώς μπορούμε να βρούμε σετ σε προσφορά -20% σε επιλεγμένα καταστήματα και e-shop.

lego-kai-paidia1.jpg

LEGO σετ με οχήματα και μηχανοκίνητα, αλλά και… ήρωες από τα παλιά!

Πέρα από τα χαρακτηριστικά που έχουν τα LEGO τουβλάκια και τα οποία τα αναδεικνύουν σε διαχρονικό παιχνίδι που ωφελεί τα παιδιά ποικιλοτρόπως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούν σε τόσο μεγάλη ποικιλία, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρούμε εκείνο που θα ξετρελάνει το παιδί μας, είτε είναι 14 ετών είτε… μόλις τεσσάρων! Μάλιστα, καθώς οι έφηβοι – συνήθως – δεν ασχολούνται πλέον με την έννοια του «παιχνιδιού» όπως παλιότερα, τα LEGO σετ που υπάρχουν διαθέσιμα για αυτές τις ηλικίες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά: Να «ξεκολλήσουν» το παιδί από την οθόνη και να το παροτρύνουν να ασχοληθεί με τη δημιουργική απασχόληση, με την κατασκευή πολύπλοκων θεμάτων – η έκφραση χαράς και ικανοποίησης στο τέλος είναι ανταμοιβή ανεκτίμητης αξίας για όλους τους γονείς!

Από εκεί και… κάτω, ηλικιακά, κάθε παιδί -είναι απολύτως βέβαιο- θα βρει το LEGO σετ που θα το ενθουσιάσει. Ενδεικτικά, ας αναφέρουμε τα LEGO σετ από τον χώρο των μηχανοκίνητων οχημάτων, της σειράς LEGO Technic: Δίτροχες μηχανές, κλασικά αυτοκίνητα και φορτηγάκια, αγωνιστικά της Formula 1, μεγάλα φορτηγά, τα πάντα έρχονται στα παιδιά για να τα δημιουργήσουν κυριολεκτικά από το μηδέν, να γνωρίσουν τα μέρη τους ένα προς ένα και να ασχοληθούν προσεκτικά ώστε να τα κατασκευάσουν και να τα ευχαριστηθούν στο παιχνίδι τους, ατέλειωτες ώρες.

lego-kai-paidia2.jpg

Αντίστοιχα, τα παιχνίδια της σειράς LEGO City Great Vehicles, με οχήματα πιο «καθημερινά» που συναντάμε τόσο στις δικές μας πόλεις όσο και στις… LEGO πολιτείες που λατρεύουν τα παιδιά να κατασκευάζουν: Φορτηγά, περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, τρακτέρ και γερανοί υπόσχονται να απασχολήσουν τα παιδιά που θα τα κατασκευάσουν εξαρχής, ακολουθώντας τις οδηγίες αλλά και αξιοποιώντας τη δική τους φαντασία που θα δημιουργήσει το κατάλληλο «σκηνικό» για να αρχίσει το παιχνίδι!

lego-kai-paidia3.jpg

Μια επιλογή που είναι βέβαιο πως θα συγκινήσει και εμάς τους γονείς είναι αυτή των παιχνιδιών της σειράς LEGO Super Mario, καθώς ο αγαπημένος δικός μας ήρωας από το γνωστό… πρωτόγονο ηλεκτρονικό παιχνίδι που μας συντρόφευε στα παιδικά μας απογεύματα, είναι πλέον LEGO ήρωας, μαζί με όλο του τον κόσμο φυσικά: Ο Λουίτζι, η Πριγκίπισσα, τα «κακά» φυτά που κυνηγούσαν να τον δαγκώσουν και τα μικρά «τερατάκια» που έφερναν διαρκώς εμπόδια στην αποστολή του, είναι εδώ για να παίξουν τώρα – με ένα πολύ διαφορετικό, δημιουργικό τρόπο – τα δικά μας παιδιά. Στο LEGO σετ Adventures with Luigi Starter Course, για παράδειγμα τα παιδιά κατασκευάζουν τον κόσμο του Super Mario και διασκεδάζουν με μια σειρά από μηχανισμούς που κάνουν τους ήρωες να πετάγονται ψηλά και να «ανεβοκατεβαίνουν» μηχανικά!

lego-kai-paidia4.jpg

Ένας κόσμος φιλίας και δημιουργίας για όλα τα παιδιά

Τον κόσμο των LEGO Friends τον… επισκέπτονται όλα τα παιδιά: Κάνουν βόλτα στα πάρκα και τις παιδικές χαρές, μπαίνουν σε σκάφη και απολαμβάνουν τη θάλασσα, δρουν οικολογικά φροντίζοντας όλα τα πλάσματα, γνωρίζουν πώς λειτουργεί ένα ξενοδοχείο, ενώ έχουν την ευκαιρία και να αναπτύξουν δραστηριότητες όπως για παράδειγμα να δουν πώς είναι μια Σχολή Τέχνης. Το LEGO Friends Emma's Art School είναι ένα παιχνίδι που δίνει στα παιδιά αμέτρητα ερεθίσματα για δημιουργική ενασχόληση, για κατασκευές, για διασκέδαση!

lego-kai-paidia5.jpg

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και τη σειρά LEGO σετ που απευθύνεται σε πιο μικρά παιδιά: Τα LEGO DUPLO® έχουν διάφορες σειρές για παιδιά από 1,5 έως και πέντε ετών, τα οποία έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με ζωάκια, με το σχολείο, τα οχήματα, τους αριθμούς, αλλά κυρίως, με τις κατασκευές. Στη σειρά LEGO DUPLO Town, για παράδειγμα, μπορούμε να βρούμε το Wild Animals of South America για να παίξουν τα παιδιά με εξωτικά ζώα, όπως οι μαϊμούδες, το λάμα και ο βραδύποδας.

lego-kai-paidia6.jpg

Φέτος, ο σάκος του Άγιου Βασίλη γεμίζει αγάπη για τα παιδιά και ποιοτικά παιχνίδια για να διασκεδάσουν, να παίξουν, να χαρούν και να αναπτυχθούν! Διότι με τα LEGO τουβλάκια, είναι βέβαιο πως θα είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι με την επιλογή μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved