Γιατί αγαπάμε οικογενειακώς τα LEGO τουβλάκια: Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους

Τα παιχνίδια και τα δώρα των παιδιών, έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα ίδια τα παιδιά και την ανάπτυξή τους.

Γιατί αγαπάμε οικογενειακώς τα LEGO τουβλάκια: Ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους

Έτσι, όταν έγινα μαμά, ήμουν απολύτως βέβαιη πως τα παιδιά μου θα έπαιζαν με LEGO® τουβλάκια, αφενός διότι ήδη τα γνώριζα από ανιψάκια, βαφτιστήρια και φίλους, αφετέρου διότι ανυπομονούσα να παίζω κι εγώ η ίδια μαζί τους – και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρουν σήμερα οι γονείς ένα παιχνίδι που απολαμβάνουν κι οι μεγάλοι το ίδιο με τα μικρά.

Σήμερα, σχεδόν επτά χρόνια μετά το πρώτο μου παιδάκι, έχω να διηγηθώ μια πραγματικά συναρπαστική διαδρομή στον κόσμο των κατασκευών και της φαντασίας, από τα LEGO DUPLO τουβλάκια μέχρι τις σειρές LEGO Friends, αλλά και LEGO Technic, μεταξύ πολλών άλλων. Σταθμοί αποτελούν όλες οι αφορμές για γιορτή, με πρώτη – πρώτη, φυσικά, τα Χριστούγεννα: Με τα LEGO τουβλάκια ξαναχτίζουμε τον κόσμο μας, ξαναχτίζουμε όμως και ειδικά, τις γιορτές!

LEGO DUPLO σετ, για να μυηθούμε στον κόσμο της δημιουργίας

Στα δεύτερα Χριστούγεννα της μεγάλης μας κόρης λοιπόν, όταν ήταν περίπου 1,5 ετών, ήρθε το πρώτο LEGO δώρο: Ήταν το LEGO DUPLO Τρένο με Αριθμούς (10954), με πολύχρωμα τουβλάκια με αριθμούς, ένα βαγόνι με ρόδες και τρεις φιγούρες, που μας έκαναν αμέσως όλους μας να ψάχνουμε πιθανούς συνδυασμούς για να παίξουμε. Εκεί ήταν που άρχισα πραγματικά να εκτιμώ πάρα πολύ τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Γιατί είδα τη μικρή να προσπαθεί να τα «ξεκολλήσει» και να τα κολλήσει πάλι, την είδα να ενώνει και να διαλύει πύργους, την είδα να «χαλάει» το τρένο και να το ξαναφτιάχνει – και ήταν από τις ελάχιστες φορές, αν όχι η μοναδική, που χαίρομαι τόσο όταν «χαλάει» μια κατασκευή για να δημιουργηθεί στη θέση της μια άλλη, με ακόμα περισσότερη ελευθερία και φαντασία. Διότι, γιατί να έχουμε ένα «απλό» τρένο, όταν μπορούμε να έχουμε ένα LEGO τρένο, το οποίο φτιάχνουμε σε ό,τι μορφή θέλουμε κάθε λεπτό;

Φυσικά, το καλύτερο παιχνίδι με τα LEGO τουβλάκια γίνεται όταν συνδυάζονται πολλά διαφορετικά LEGO σετ μεταξύ τους και πολύ σύντομα στο σπίτι μας είχαμε αρκετά για να φτιάξουμε ό,τι θέλαμε. Καθώς η μικρή μεγάλωνε μάλιστα ήταν σε θέση να αντιλαμβάνεται περισσότερο το οργανωμένο παιχνίδι και άμεσα φτιάχναμε μαζί επί ώρες ένα σχολείο, ένα σπίτι, μια εκκλησία με ψηλό καμπαναριό κι εκεί ήταν που έμαθε να λέει και «βιβλιοθήκη» - που τότε βέβαια ήταν απλώς… «ζαζοσηκη»!

Ακολούθησε η δεύτερη κόρη, δύο χρόνια μετά και τα LEGO DUPLO σετ όχι μόνο έμειναν για χρόνια να μας κάνουν συντροφιά, αλλά εμπλουτίστηκαν με πάρα πολλές κατασκευές ακόμα. Ακόμα και σήμερα, που πλέον έχουμε μπει για τα καλά στα LEGO τουβλάκια για μεγαλύτερες ηλικίες, αυτά παραμένουν στο παιδικό δωμάτιο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγαίνουν πάλι, για να παίξουμε είτε με ένα μικρότερο φιλαράκι που έρχεται επίσκεψη, είτε ακόμα και μεταξύ μας… Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε, αναζητώντας σήμερα το χριστουγεννιάτικο δώρο για το ξαδερφάκι μας που μόλις έγινε τριών ετών, «με κλειστά μάτια», επιλέξαμε από τη σειρά LEGO DUPLO Town το LEGO DUPLO Πυροσβεστικός Σταθμός και Ελικόπτερο και είμαστε οικογενειακώς βέβαιοι πως θα το απολαύσει πραγματικά.

LEGO2.jpg

Η μετάβαση στα LEGO τουβλάκια για μεγάλους

Ενώ το σπίτι μας είχε γεμίσει κατασκευές από LEGO τουβλάκια που στόλιζαν ακόμα και την κουζίνα, δύο Πρωτοχρονιές μετά από εκείνη την πρώτη επαφή με τα LEGO DUPLO, ήρθε η ώρα να «ανέβουμε πίστα» ως οικογένεια και να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά LEGO τουβλάκια, εκείνα που λέγαμε πως είναι «για τους μεγάλους». Πράγματι, στα LEGO σετ που μπορούσαμε να επιλέξουμε υπήρχαν επιλογές με την ένδειξη «4+» - με μικρά τουβλάκια μεν, αλλά κάπως πιο απλές κατασκευαστικά, ό,τι έπρεπε για τη μεγάλη κόρη που είχε ήδη μυηθεί και στον κόσμο της Disney. Έτσι, εκείνη τη χρονιά ο Άγιος Βασίλης έφερε ένα LEGO σετ Frozen 4+ για τη μεγάλη κόρη κι ένα LEGO DUPLO Frozen για τη μικρή!

Με την Έλσα σε όλες τις διαστάσεις, αρχίσαμε να φτιάχνουμε παλάτια από πάγο που σιγά σιγά ξέφυγαν από το… αμιγώς γαλάζιο και γίνονταν πολύχρωμα! Μάλιστα, η αγαπημένη ασχολία και των δύο κοριτσιών με τον μπαμπά τους ήταν να χρησιμοποιούν όλα τα LEGO τουβλάκια που είχαμε στο σπίτι για να φτιάχνουν έναν θεόρατο πύργο κι ένα ολόκληρο χωριό για όλα τα minifigures τους. Η φαντασία τους έβρισκε ερεθίσματα στις αμέτρητες κατασκευές που μπορούσαν να δημιουργήσουν και κάθε παιχνίδι έμοιαζε με κάτι διαφορετικό.

LEGO3.jpg

Όπως είναι προφανές πολύ σύντομα προχωρήσαμε στον κόσμο των LEGO Friends, που μας συνεπήρε από την αρχή, με αμέτρητες επιλογές για δημιουργικό παιχνίδι και κατασκευές απίστευτης λεπτομέρειας. Πλέον κάθε φορά που αποκτούμε ένα καινούριο LEGO σετ, οργανώνουμε ως οικογένεια το πώς και το πότε θα το φτιάξουμε. Μαζί με τα παιδιά, χαιρόμαστε κι εμείς οι μεγάλοι και διότι διασκεδάζουμε με τον ενθουσιασμό τους και διότι αισθανόμαστε περήφανη για το δημιουργικό τους μυαλό, τη φαντασία τους, την υπομονή και τις ικανότητές τους, όπως αποτυπώνονται στο παιχνίδι αυτό.

LEGO4.jpg

Χριστούγεννα με προσφορές σε επιλεγμένους κωδικούς

Φέτος τα Χριστούγεννα το σπίτι μας θα γεμίσει LEGO τουβλάκια – δεν υπάρχει αμφιβολία πως το γράμμα στον Άγιο Βασίλη θα περιλαμβάνει και μια τέτοια επιλογή. Κι εμείς οι γονείς, δεν θα διστάσουμε στιγμή να επιλέξουμε αυτό το παιχνίδι, ακριβώς επειδή βλέπουμε στην πράξη πόσο το αγαπούν τα παιδιά, πόσο συμβάλλει στην ανάπτυξή τους και, σε τελική ανάλυση, πόσο τα χρήματά μας, πιάνουν τόπο.

LEGO5.jpg

Ήδη άλλωστε, έχω δει στα καταστήματα παιχνιδιών πως υπάρχουν επιλεγμένοι κωδικοί σε επιλεγμένα καταστήματα και e-shop για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, με προσφορά -20% – ό,τι πρέπει δηλαδή για να διαλέξουμε και τα δώρα για αγαπημένους φίλους και να ξαναχτίσουμε τις γιορτές μας από την αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved