Tips για μαμάδες: Πώς να αξιοποιήσετε τα καπάκια γυάλινων βάζων

Έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα μεταλλικά καπάκια.

Tips για μαμάδες: Πώς να αξιοποιήσετε τα καπάκια γυάλινων βάζων
Instagram @ kerri_lavender

Αν ανοίξετε τα ντουλάπια της κουζίνας είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλά γυάλινα που κρατάτε για να αποθηκεύσετε σάλτσες, ξηρούς καρπούς, σπιτικές μαρμελάδες.

Τα περισσότερα από αυτά θα παραμείνουν αναξιοποίητα και είτε θα τα ανακυκλώσετε είτε θα συνεχίσετε να τα στριμώχνετε στο βάθος των ντουλαπιών.

Στο παρελθόν σας είχαμε παρουσιάσει ιδέες για να το πώς αξιοποιήσετε τα γυάλινα βάζα. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνουμε ιδέες για τα μεταλλικά καπάκια, πώς μπορούν να σας φανούν χρήσιμα στην καθημερινότητά σας.

https://www.instagram.com/p/B-QlUPsBQ6b

Σουβέρ

Τα καπάκια των βάζων έχουν σχεδόν το τέλειο μέγεθος για σουβέρ. Στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και με λίγη φαντασία, μπορούν να μεταμορφωθούν. Η πιο εύκολη λύση είναι να βάλετε φελό στο εσωτερικό για να μη γλιστράνε τα ποτήρια. Εννοείται ότι μπορείτε να τα βάψετε εξωτερικά σε διάφορα χρώματα

https://www.instagram.com/p/CFXsVE_Afsz

Στολίδια δέντρων

Τα παλιά καπάκια βάζων μπορούν να μετατραπούν σε στολίδια δέντρων. Προσθέστε χρυσόσκονη, κολλήστε στο εσωτερικό αστεράκια, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και με με πολύχρωμες κορδέλες, κρεμάστε τα στο δέντρο.

https://www.instagram.com/p/Ba-hx2gDj7e

Κουπ πατ

Συγκεντρώστε διάφορα μεγέθη από καπάκια κι έχετε μια ποικιλία κουπ πατ για τα μπισκότα σας, τα ταρτάκια ακόμα και για πιτάκια.

https://www.instagram.com/p/BwdPUS6gX9c

Θήκη για χαρτομάντηλα

Γεμίστε το βάζο με χαρτί και κάντε ένα άνοιγμα στο καπάκι ( υπολογίστε στη μέση). Προσπαθείστε να λειάνετε τη σχισμή για να μη σας κόβετε το χαρτί καθώς το τραβάτε. Με τον τρόπο αυτό το χαρτί είναι πλήρως προστατευμένο .

Πιατάκι για μικρά γλαστράκια

Τα καπάκια είναι ιδανικά για κακτάκια ή για μικρά γλαστράκια που έχετε στο περβάζι ή στο πάγκο της κουζίνας. Τοποθετήστε τα κάτω από το γλαστράκι και θα συγκρατεί το νερό κάθε φορά που ποτίζετε το φυτό.

https://www.instagram.com/p/8jEvk8oJLb

Χειροτεχνίες

Δώστε καπάκια στα παιδιά, κόλα, μαρκαδόρους, κουμπιά, μάτια κορδέλες και αφήστε τα να δημιουργήσουν.

Με πληροφορίες από το onegreenplanet.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved